ÇANKAYA’NIN İLK HAVUZU AÇILDI

ÇANKAYA HAVUZ PROBLEMİNİ ÇÖZDÜ
ÇANKAYA’NIN İLK HAVUZU AÇILDI

Çankaya Belediyesinin Erdal İnönü Yüzme Havuzu ve Su Sporları Kompleksi binlerce Çankayalının katılımıyla açıldı.
Göreve geldiği günden bu yana verdiği hizmetler ve art arda gerçekleştirdiği açılışlarla Çankaya’yı ilklerle ve rekorlarla buluşturan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Erdal İnönü Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Su Sporları Kompleksi’nin açılışını coşkulu bir kutlama töreni ile gerçekleştirdi.

Göreve geldiği günden bu yana verdiği hizmetler ve art arda gerçekleştirdiği açılışlarla Çankaya’yı ilklerle ve rekorlarla buluşturan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Erdal İnönü Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Su Sporları Kompleksi’nin açılışını coşkulu bir kutlama töreni ile gerçekleştirdi. Türk bilim ve siyaset tarihinin duayen ismi Erdal İnönü’nün isminin yaşatılacağı tesisin açılışında Su International Atlantik ekibinin Su Balesi Gösterisi de izleyicilere keyif dolu anlar yaşattı.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen açılış öncesi yaptığı konuşmada, “Çankaya Belediyesi olarak sizler istiyorsunuz, fermanı veriyorsunuz biz yapıyoruz. Hizmetlerimizle oylarınızdan önce gönüllerinizi, kalplerinizi kazanmak bizler için herşeyden daha önemli. Bunu yaptığımıza inanıyorum çünkü, Çankaya Belediyesi Türkiye’nin en iyi ilçe belediyesi boşuna seçilmedi” dedi.
Göreve geldiği günden bu yana hizmetlerini halkın talepleri doğrultusunda gerçekleştirdiğini dile getirenTaşdelen, 4 yeni kültür merkezi, 3 yüzme havuzu, 14 yeni Çankaya Evi, yenilenen pazar yerleri, kreşler, öğrenci yurtları ile Çankayalıya her alanda hizmet vermeye çalıştıklarını belirtti. Taşdelen Çankaya Belediyesinin yeni yatırım açılışlarının 3 ay boyunca devam edeceği müjdesini de verdi.

KİNDAR DEĞİL ÇAĞDAŞ NESİLLER YETİŞSİN DİYE…
Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti kurduğu ilçenin belediye başkanı olmanın ayrı bir sorumluluk olduğunu dile getiren Taşdelen sözlerine şöyle devam etti: “Belediyecilik , ‘kentlere ihanet ettik’ diyenlerin değil sosyal demokratların işidir. Çocuklarımız hurafelerle yetişmesin diye kreşler, cemaatlere sığınmasın diye yurtlar açıyoruz. Kindar bir nesil değil çağdaş bir nesil yetişsin diye yüzme havuzları, buz pistleri açıyoruz. Biz tüm bunları Mustafa Kemal’in ışığıyla yapıyoruz. Mustafa Kemal’in ilçesinin, sizlerin belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum.”

YARI OLİMPİK HAVUZ
Çankaya Belediyesi olarak daima ilklere ve rekorlara imza attıklarını belirten Taşdelen, yüzme havuzunun isminin Erdal İnönü olmasının tesadüf olmadığını dile getirdi. Yüzme havuzunun Birlik Mahallesinde bulunan İsmet İnönü, Zafer ve Lozan parklarının hemen yanında yer aldığını vurguladı. Başkan Taşdelen Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşme yaptıklarını ve ilkokul öğrencilerinin beden eğitimi derslerini Erdal İnönü Yüzme Havuzunda yapabilmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
2 bin 692 metrekarelik alanda inşa edilen Erdal İnönü Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Su Sporları Kompleksi olimpik standartlar ve kalitede inşa edildi. 25 metre uzunluğunda, 12,5 metre genişliğindeki havuz 5 kulvarlı. Tesiste ayrıca Çankayalılar için aletli fitness salonu yer alıyor.
Birlik Mahallesi’nde yer alan tesisin açılış törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Levent Gök, Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan, Yıldırım Kaya, Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener ve Çankaya İlçe Başkanı Yeliz Aşçı katıldı. Gök yaptığı konuşmasında Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e, “Cumhuriyet aydınlığını en yakından bizlere yaşattığın ve yarınlarımıza bıraktığın için teşekkür ediyorum” dedi.