Derbinin kazananı yok 1-1

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki Kadıköy oynanan maçta devler yenişemedi.1-1
Ligde rakibine en son 17 Nisan 2005’te 4-3’lük skorla yenilen Fenerbahçe, 1-0 geri düştüğü maçta beraberliği kurtardı. Konuk ekip, Babel’in 40. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti. Fenerbahçe’nin yanıtı 71. dakikada Andre Ayew’den geldi ve karşılaşma 1-1 sona erdi.
Fenerbahçe ilk yarıya etkili başlarken; . Konuk ekibin özellikle ilk yarıdaki top kayıplarından yararlanan Sarı Lacivertliler, oyunu yavaş yavaş rakip yarı sahaya yıktı. 15. dakikada Aatif’le ilk büyük tehlikeyi yakalayan ev sahibi ekip, Ayew’le net gol fırsatından yararlanamadı. Ganalı, kaleci Karius’la karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu üstten auta gönderdi. Hasan Ali Kaldırım’ın 35. dakikada cezasahası dışından sert şutu direkte patladı.

40. dakikada Ryan Babel sahneye çıktı. Maça forvet başlayan Hollandalı, Fenerbahçe defansının hatasında da cezayayı yakınından dönerek sert vurdu ve topu ağlarla buluşturarak Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi.

Beşiktaş, 2. yarıya kendine daha güvenli bir oyunla başlarken; Fenerbahçe’nin rakip kaleye gidememesi üzerine teknik direktör Phillip Cocu 56. dakikada oyuncu değişikliği yaptı ve Mehmet Topal’ın yerine Eljif Elmas’ı oyuna aldı. Önce Eljif’in, 61. dakikada Valbuena’nın oyuna girmesi Fenerbahçe’yi hareketlendirdi. Şenol Güneş, ise Ljajic ve Larin’i oyuna, sarı kartı bulunan Oğuzhan ile Lens’i kenara aldı.

71. dakikada Fenerbahçe adına maçın en iyi ismi Hasan Ali Kaldırım, sol kanattan harika ortaladı. Ayew, aynı güzellikte topu kafayla ağlarla buluşturdu ve skoru 1-1’e getirdi.

Kalan dakikalarda Fenerbahçe daha atak bir futbol sergilese de iki takımın da çabası sonuç vermedi ve karşılaşma 1-1 sona erdi. Ligde en son 13 yıl önce Beşiktaş’a 4-3 yenilen Fenerbahçe; rakibi karşısında sahasındaki yenilgisizlik serisini 17 maça çıkardı. Maçın bitiş düdüğünün ardından Caner Erkin, 2. sarı karttan kırmızı kart gördü. Tribünlerde Caner Erkin aleyhine tezahüratlar yapıldı, Beşiktaşlı oyuncu tribünleri alkışlayarak protesto etti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 7’ye, Beşiktaş ise 11’e çıkardı.