Trump’ tan İRAN’ ‘a çok sert sözler

ABD Başkanı Donald Trump, BM 73. Genel Kurulu’na hitap etti. Konuşmasında İran mesajı veren Trump, “İran nükleer anlaşmayı terörü desteklemek için kullandı. İran’da ABD, İsrail’i yok etmeye çalışan bir rejim var. Tüm ülkeleri İran’daki rejimi izole etmeye çağırıyoruz” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump BM Genel Kurulu’na hitap etti.

ABD Başkanı Donald Trump, BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında dünyaya şu mesajları verdi:

*Düzensiz göç suç oranlarını arttırıyor
*ABD küresel göç paktına katılmayacak
*Uluslararası Ceza Mahkemesi meşruiyetini kaybetti
*İran’da ABD ve İsrail’i yok etmeye çalışan bir rejim var
*İran diktatörlüğü Suriye’de ölüm ve yıkımı destekledi
*Esad kimyasal silah kullanırsa harekete geçeceğiz
*Dünyanın bütün ülkeleri sosyalizme karşı durmalı
*Düzensiz göç suç oranlarını artırıyor

Trump’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Ben ABD ve ABD halkı için ayağa kalktım aynı zaman da dünya için de ayaktayız. Son iki yılda ABD daha güçlü ve daha güvenli bir hale geldi.”

“Haziranda Singapur’a gittim ve Kuzey Kore lideri ile görüştüm. Kore yarımadasındaki nükleer silahların kaldırılması için hem fikiriz. Kuzey Kore esirleri serbest bıraktı ve askerlerimizin kalıntılarını bize iade ettiler. Nükleer silahlar tamamen ortadan kalkana kadar görüşmeler devam edecek.”

“Radikal İslam’i teröristlere tüm finansları kesmek için ortaklarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. DAEŞ kontrol altında tuttuğu tüm bölgelerden atıldı.”

“Esad kimyasal silah kullanırsa harekete geçeceğiz.”
İRAN SURİYE’DE ÖLÜM VE YIKIMI DESTELEDİ”

“İran halkı haklı olarak kendi liderlerine tepkilidir. İran diktatörlüğü Suriye’de ölüm ve yıkımı destekledi. Bölgedeki bir çok ülke İran’la yapılan nükleer anlaşmadan çekildiğimde yanımda oldu. Nükleer anlaşma yapıldığında İran’ın askeri gücü yüzde 40 oranında arttı. ABD ekonomik baskı oluşturarak, İran’ın Suriye’de kanlı eylemlerini finanse etmesini engellemeye başladı.”

“İran nükleer anlaşmayı terörü desteklemek için kullandı. İran’da ABD, İsrail’i yok etmeye çalışan bir rejim var. Tüm ülkeleri İran’daki rejimi izole etmeye çağırıyoruz. İran diktatörlüğü Suriye’de ölüm ve yıkımı destekledi.”

“DÜNYA TİCARET SİSTEMİ ACİLEN DEĞİŞMELİ”

“Zenginliğimizin yağmalanmasına izin vermeyeceğiz. ABD şirketlerinin hırpalanmasına izin vermeyeceğiz. Dünya ticaret sistemi acilen değişmeli. Çin’le ticaret dengesizliğini kabul edemeyiz.”