“EL MORABBA3” 5 – 6 EKİM‘DE TÜRKİYE‘DE

MÜZİĞİ İLE ORTADOĞU‘NUN
SINIRLARINI AŞAN “EL MORABBA3”
5 – 6 EKİM‘DE TÜRKİYE‘DE İLK KEZ
Salon IKSV‘DE!

Müziğiyle kendi coğrafyasının sınırlarını aşan Ürdünlü grup El Morabba3, 2009 yılında kendi müzikal anlayışlarını sosyal şarkı sözleri ile harmanlamak üzere bir araya geldi. Öfkeli, bütünsel ve keskin olarak tanımlanan yeni rock / post-rock, elektronik sound‘u, gruba büyük bir başarı sağladı. Sanat yolculuğu ile Arap bağımsız müzik sahnesini canlandıran El Morabba3, Ortadoğu‘nun önemli gruplardan biri haline geldi.

Kendi adlarıyla yayınladıkları ilk albümü “El Morabba3”ün ardından Universal Music Mena etiketiyle yayınladıkları ikinci albümü “Taraf Al Khait” ile daha geniş kitlelere ulaştı. El Morabba3 çalışmalarıyla kültürel engelleri kırdı ve yeni bir sound yaratarak istikrarsız ve huzursuz bir bölgede yaşayan insanların bugün yaşadığı gerçeklere yönelik düşüncelerini, kaygılarını ifade etti.

Ürdünlü sanatçılardan oluşan El Morabba3 siyaset, din, yolsuzluk ve adaletsizlik gibi konuları temel alan şarkılarıyla sınırlamalara karşı mücadele veriyor.

El Morabba3, tüm zorluklara rağmen köklerine ve mirasına sadık kalarak sınırları aşarken, kendi bölgesinde ve ötesinde Arap bağımsız müzik severlere ulaşmaya devam ediyor.

Grubun çalışmaları, adanmışlıkları ve hayranlarıyla olan ilişkileri ile bir sanat formu yaratmaya duydukları bağlılık, sekiz yılı aşan başarılı kariyerlerinin daha uzun yıllar devam edeceğini gösteriyor.

Müziği ile sınırları aşan El Morabba3 grubu 5 – 6 Ekim‘de Türkiye‘de ilk kez Salon IKSV‘de.

El Morabba3:
Muhammad Abdullah (bas, vocal, besteci)
Odai Shawagfeh (elektro gitar, keys/synth, prodüktör )
Dirar Shawagfeh (davul, kameraman ve yönetmen)