Erdoğan Köln ‘de CAMİ açtı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya’nın Köln şehrinde cami açılışında konuştu. Erdoğan terör örgütleri arasında ayrım yapılmaksızın önlem alınması gerektiğini belirterek, ” İslam, barış dinidir. DEAŞ falan filan bunun İslam ile alakası yoktur. 15 Temmuz şehitlerimizi nasıl görüyorsak, dünyanın her yerinde terör mağdurlarını aynı görüyoruz” dedi. Erdoğan, ırkçılıkla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi, Mesut Özil ile fotoğraf çektirmesi sonucunda yaşananlara değindi, “Artık isim vermeden geçemeyeceğim, bana darılır. Mesut Özil’imiz, İlkay Gündoğan’ımız bir fotoğraf çekindik diye dışlandı. Ben bunu Cumhurbaşkanı olarak hazmedemedim. İsterdik ki ırkçılık savrulmasına düşenlere karşı ortak bir tavır alınsın” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Köln’de inşa edilen DİTİB Merkez Camisi’nin açılışında kalabalığa hitap etti. Erdoğan, buradaki konuşmasında ırkçılık ve terör konusunda dikkat çeken mesajlar verdi. Erdoğan, İngiltere ziyaretinde Mesut Özil ve İlkay Gündoğan ile fotoğraf çektirmesinin ardından yaşanan süreci de sert ifadelerle eleştirdi.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“SON DERECE VERİMLİ BİR GÖRÜŞME YAPTIK”

“Hamd olsun kritik bir dönemde son derece verimli, son derece samimi bir görüşme yaptık. Merkel ve Steinmeier ile görüşmelerde ikili ilişkileri ele aldık. Alman yatırımcılarla yeni yatırımları görüştük. İki günlük görüşmelerin Almanya ile köklü ilişkileri daha da perçinlediğini düşünüyorum. Almanya ile yeni dönemde ortak menfaatlerimize odaklanmamız gerekiyor. Her alanda işbirliğimizi güçlendireceğiz.”

“Bu işbirliğinin faydalarını herkesten önce Almanya’da yaşayan 3.5 milyon insanımızın hissedeceğini düşünüyorum. Bugün burada hep birlikte tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Kimi dar görüşlü çevreler bu caminin inşaasına karşı çıkmışlardı. Bu protestolara rağmen, birçok Alman siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu üyesi bu caminin yapılması için teşvik etti. Kendilerine teşekkür ediyorum. Farklı dinden, farklı ülkelerdeki dostlarımız da birçok destek verdi. Marjinal çevrelerden gelen tehditlerden çekinmeden çalışan işçilerimiz Almanya’ya böyle güzel bir eser sundular.”

“MESUT’A YAPILANLARI HAZMEDEMEDİM”

“Artık isim vermeden geçemeyeceğim, bana darılır. Mesut Özil’imiz, İlkay Gündoğan’ımız bir fotoğraf çekindik diye dışlandı. Ben bunu Cumhurbaşkanı olarak hazmedemedim. Bir keresinde Şansölye ile maç izliyoruz. Mesut, Türkiye’ye gol attı, birlikte alkışladık. Benim takımıma attı, ben alkışladım. Sporun güzelliği burada. Mesut Özil napıyorsun, kendi takımına gol attın demedik. İsterdik ki ırkçılık savrulmasına düşenlere karşı ortak bir tavır alınsın”