Kanal İstanbul a erteleme sinyalleri….

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesi Grand Ankara Otel’de düzenlenen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) toplantısında konuştu.

“Geniş bir tasarruf tedbirini hayata geçiyoruz. Yatırımlar konusunda önemli kararlar aldık” diyen Erdoğan, ihalesi yapılmış, başlanmamış yatırıma başlamayacaklarını söyledi.

Erdoğan’ın açıklamaları akla 2011 Nisan ayından bugüne dek ülke gündemini Türkiye’nin 2023 hedefleri arasında gösterilerek “Çılgın Proje” adıyla meşgul eden Kanal İstanbul’u getirdi.65 milyar liralık yatırımla hayata geçirilmesi beklenen Kanal İstanbul projesi iptal olabilir mi?
Ekonomi yönetimimiz başta olmak üzere ilgili kurumlarımızla gece gündüz çalışıyoruz. Dövizle kira konusunu kökten çözüyoruz. Dün akşam imzaladım ve resmi gazetede yayımlandı ve şu anda hayata geçiyor. Kamu tarafında ciddi bir tasarrufa gidiyoruz. Geniş bir tasarruf tedbirini hayata geçiyoruz. Kamudaki araçları hem sayı hem nitelik olarak sınırlandırıyoruz. Personel alımında da dikkatli davranıyoruz. Emekli olan kadar kişiyi alabiliriz ama daha fazlasını almayacağız. İsraf ekonomisi değil, üretim ekonomisine geçiyoruz. Yatırımlar konusunda da çok önemli kararlar aldık. Elimizdeki kaynakları önceliği bitmeye en yakın projelere vererek kademe kademe kullanacağız.