ABD’li ‘Demokratlara’ bombalı paket zinciri

ABD, ‘Demokrat Parti’nin önde gelen isimlerine gönderiler bombalı paketlerle şaşkına dönmüş durumda.

CNN televizyonuna gönderilen bombanın patlamaya hazır olduğu belirlendi.
Bombalı paket zinciri, pazartesi günü sivil toplum finansörü milyarder işadamı George Soros ile başlamıştı. Son iki gün içinde eski başkanlar Barack Obama ve Bill Clinton ve CNN televizyonuna da içinde bomba ve ateşleme düzeneği bulunan bulunan paketler gönderilmişti. Tüm paketler polis tarafından etkisiz hale getirilmişti.

Demokrat milletvekilleri Debbie Wassermann Schultz, Maxine Waters, New York Valisi Andrew Cuoma ve eski adalet bakanı Eric Holder Maxine Waters’ın adreslerine de bombalı paket gönderildiği ortaya çıktı.

Trump muhalifi CIA başkanı da hedefte

New York’ta CNN televizyonunun bulunduğu Time Warner Center’a gönderilen paketin kanalda uzman olarak görev alan CIA’in eski başkanı John Brennan adına geldiği duyuruldu. Brennan, Trump’a yönelik eleştirileryle tanınıyor.

Polis yetkilileri, paketlerde bulunan patlayıcı maddelerin basit boru tipi bomba olduğunu açıkladı.

Trump’tan sert açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, saldırı girişimini ‘alçakça’ diye nitelerken “Çok açık, güçlü ve kesin bir şekilde ABD’de siyasi şiddet içeren hiçbir eylemin yeri olmadığı mesajını vermeliyiz” dedi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, özgür basın, siyasetçiler ve toplumu korkutma amacı taşıyan bir terör eylemiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Obama ve Clinton’a gönderilmek istenen şüpheli paketler patlayıcı madde ihtimaline karşı yapılan rutin aramalarda bulunmuştu. Paketlerin Clinton ve Obama’ya gönderilmeden önce bulunduğu belirtilerek iki siyasetçinin de tehlikede olmadığı vurgulandı.