‘Destici istifa’

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu ve beş kişinin 2009’da helikopter kazasında hayatını kaybetmesiyle ilgili davada BBP Genel Başkanı Mustafa Destici protesto edilirken arbede çıktı. Destici’ye tepki gösterenler arasında Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu da vardı.

25 Mart 2009’da seçim kampanyası sırasında helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’nun bir suikaste kurban gittiği yönündeki iddialar üzerine açılan davada dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube müdür yardımcısı Dursun Özmen yargılanıyor. Kahramanmaraş Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ana konusu, soruşturma dosyası üzerindeki takipsizlik kararının Yargıtay’ca kaldırılması uyarınca bir ağır ceza davasının açılabilmesiyle ilgili.

Duruşmaya Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, oğlu Furkan Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, ablası Maviş Ocak, düşen helikopterde hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş, avukatlar ve partililer katıldı.

‘Destici yumruklandı’ iddiası

Odatv’den Barış Terkoğlu’nun haberine göre salona giren Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Mustafa Destici’nin üzerine yürüdü. Gülefer Yazıcıoğlu, Destici’nin yanına yaklaşıp, yanındaki kadını da işaret ederek “Buradan kalkın” diye bağırdı. Yusuf Yazıcıoğlu da BBP liderine “Ahlaksız herif, sen buraya ne yüzle geliyorsun” diye çkıştı. Furkan Yazıcıoğlu’nun da Destici’ye tepki gösterdiği görüldü.

Korumaları BBP liderinin etrafını çevirirken, Yusuf ve Gülefer Yazıcıoğlu sakinleştirilmeye çalışıldı. Destici’nin arbede sırasında bir de yumruk yediği öne sürüldü.

‘Destici istifa’ sloganları

DHA’nın haberine göre de Destici duruşma sonrasında adliye önündeki partililere hitaben kısa bir konuşma yapıp aracına bindiği sırada Gülefer Yazıcıoğlu, yakınları ve bir grup partili çıktı. Gülefer Yazıcıoğlu açıklama yapacağı sırada kalabalık grup ‘Destici istifa’, ‘Destici davadan ellerini çek’ diye bağırdı.

Gülefer Yazıcıoğlu ana dosyayla ilgili davanın henüz açılmadığını belirterek, “Bugün mahkememize geldik ama polis memuru üzerinden süren davaya geldik. Ana dosyamız henüz açılmamıştır, devam etmektedir. Bizim siyasetle ilgili, siyasi bir beklentimiz de yoktur. Sadece ve sadece Muhsin Başkan olayının, kaza veya suikast dedikleri ama bize göre suikast olan olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz” dedi.

Mahkeme salonunda yaşanan gerginliğin sorulması üzerine ise Gülefer Yazıcıoğlu şunları söyledi: “Gerginlik şundan dolayı oldu. Biz saatlerdir bekliyorduk, içeri alınmak istiyorduk fakat oradan bir memur arkadaş sayın Destici girmeden bizim alınamayacağımızı söylediği için biz de bu sürecin kesinlikle birinci derecede içeri girmesi gereken insanlarız aileler olarak. Bizi almadan onları aldıkları için oradaki arkadaşlar tepki göstermiştir. Bundan ibarettir, başka büyütülecek bir mesele yoktur.”