Esenyurt’ taki Fabrika yangını zor kontrol altına alındı

İstanbul Esenyurt’ta bulunan bir palet fabrikasında yangın çıktı. Yangın büyüyerek palet fabrikasının yanındaki alüminyum ve tekstil fabrikalarına sıçradı. İBB yangına İstanbul’un 16 bölgesinden 98 araç ve 180’den fazla personelle müdahale edildiğini duyurdu. İstanbul Valiliği de yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ise “2 fabrika tamamen söndürüldü, diğerinde soğutma çalışmaları yapılıyor” dedi.

Esenyurt’ta bir palet fabrikasında çıkan ve çevredeki iki iş yerine daha sıçrayan yangına, ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Esenyurt’ta bir palet fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, kısa sürede büyüyerek yanındaki iki fabrikaya daha sıçradı. Ekiplerin müdahalesi sürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise Esenyurt Akçaburgaz’da yaklaşık 4 bin metrekare açık alanda paletlerde yangın çıktığı bildirildi. Yangının 3 katlı ve 4 katlı iş yerlerine de sirayet ettiği belirtilen açıklamada, “Yangın kontrol altına alınıyor” denildi.

Açıklamada, yangına İstanbul Büyükşehir, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü, Mimarsinan, Başakşehir, Hadımköy, Bakırköy, Şişli, Fatih, Bağcılar, Kartal, Kadıköy, Sultangazi ve Silivri itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği aktarılarak, olay yerine Hamidiye AŞ’den su tankerlerinin gönderildiği kaydedildi.

Yangına, 98 araç ve 180 personelle müdahale edildiği ifade edildi.

Valilik: Yangın kontrol altına alındı

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada “Esenyurt’da 3 fabrikayı etkileyen yangın İBB itfaiye ekiplerince kontrol altına alınmış olup, herhangi bir ölü ya da yaralı bulunmamaktadır” denildi.

“2 fabrika tamamen söndürüldü, diğerinde soğutma çalışmaları yapılıyor”

Esenyurt’ta yanan fabrikalara ilişkin bilgiler veren Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “2 fabrika tamamen söndürüldü, diğerinde soğutma çalışmaları yapılıyor. Sıkıntılı bir durum yok. Vardiyalı çalışmayan bir bölge olması sevindirici herhangi bir can kaybı yok” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, sabah saatlerinde fabrikalarda çıkan yangınlarla ilgili bilgi almak için olay yerine gitti. Yanan fabrikalarda inceleme yapan Başkan Alatepe, ekiplerin çalışmalarıyla yangının kontrol altına alındığını belirtti.

“Yangını iyi atlattığımızı düşünüyoruz”

Palet Fabrikası’nda çıkan yangının yanıcı madde çokluğunda yan fabrikalara sıçradığını dile getiren Başkan Aletepe, 2 fabrikada söndürme işleminin tamamlandığını palet fabrikasında ise soğutma işleminin devam ettiğini söyledi. Can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Alatepe, “Orada bir palet depolama alanı var. Çamdan yapılıyor paletler. Dolayısıyla çok hacimli yüksek alevlere ulaşmaya müsait bir ortam. Sevindirici tarafı, iş merkezi metal üreten bir fabrika. Müdahale ediliyor yangına şu anda. 2 fabrika tamamen söndürüldü, diğerinde soğutma çalışmaları yapılıyor. Sıkıntılı bir durum yok. Vardiyalı çalışmayan bir bölge olması sevindirici herhangi bir can kaybı yok. Paletlerin olduğu yerlerde alevler devam ediyor. yanıcı madde yoğunluğundan kaynaklı. Tamamen kapalı bir fabrika değil. Yangını iyi atlattığımızı düşünüyoruz. Ekiplerimize teşekkür ediyorum. Yangının bir daha büyüme ihtimali yok” dedi.