İmar Barışında süre uzatılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘imar barışı’na başvuru süresinin uzatılabileceği mesajını verdi.

İstanbul’daki Dijital Şehircilik Zirvesi’nde konuşan Kurum, şimdiye dek bu kapsamda altı milyondan fazla kişinin başvurduğunu söyledi.

Başvuru bedeli olarak 5 milyar liraya yakın bir paranın ödendiğini aktaran bakan, başvuru süresinin 31 Ekim, ödeme süresinin de 31 Aralık’a kadar süreceğini ifade etti.

Kurum sözlerini şöyle sürdürdü: “İmar barışıyla ne elde ettik? Devletin vatandaşıyla bir barışıydı bu. Elektriğini, suyunu, doğalgazını bağlayamayan vatandaşımıza bina kontürlerinin kalması kaydıyla bir kolaylaştırma. Bunlar bir hak değildi tabii ki… Vatandaşımız da gerçekten yoğun bir ilgi gösterdi. Bu talep de hala devam ediyor. 31 Ekim’de başvuru sürecimiz bitiyor. Yeniden değerlendireceğiz. Yoğun talep var, bakacağız. Böyle bir talep var. Bu talebe kayıtsız kalmayacağız gibi görünüyor.”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 8 Haziran’da başlatılan imar barışı kampanyası, 31 Ekim’de son bulacak. Kampanya kapsamında, 31 Aralık 2017’ye kadar inşa edilen imar mevzuatına aykırı ve ruhsatsız yapıların kayda alınması planlanıyor.