İFLAS EDEN EDENE….

Kocaeli’nde 15 yıllık süpermarket zinciri KESMAR konkordato ilan etti.

Ekonomik darboğazı aşamayan firmalara bugün bir yenisi eklendi. Kesmar İnşaat Gıda ve Turizm Pazarlama konkordato başvurusunda bulundu.

Firmanın inşaat işleri dolayısıyla sıkıntıya girdiği bildirildi. Yedi şubede hizmet veren şirket 2003 senesinde Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde kurulmuştu. 200 çalışanı olan firma yedi şubede hizmet veriyor.

KESMAR İnşaat adına açıklama yapan Emrullah Keskin, “İnşaat sektöründeki durağanlık herkes kadar bizi de etkiledi. Bizim bitmemiş ya da yarım kalmış projemiz yok. Tamamı bitmiş ve satışa hazır durumda” dedi.

Kredilerin yüksek olması nedeniyle satışların durduğunu dile getiren Keskin şöyle devam etti: “Piyasa durgun olunca fırsatçılıklarla karşılaşıyoruz. Bunun önüne geçebilmek için konkordatoya başvurduk. Geçen hafta yaptığımız başvuru altı saat sonra olumlu sonuçlandı. Şu an hiçbir sıkıntı yok. Borçlarımızı kısa sürede ödeyeceğiz. Sonuçta borcumuzu karşılayacak malımız var, ama bu durumu fırsat bilip ev ve iş yerlerini dörtte bir, hatta beşte bir fiyatına almaya çalışıyorlar.”