İşimiz Zabıta ya kaldıysa….

Derler ya işimiz Allaha kaldı..

Ekonomide geldiğimiz noktada da zamları önlemek için işimiz Zabıtaya kaldı.

Bunu 16 yıldır ülkeyi tek başına yöneten bir kişi, yani ülkenin Cumhurbaşkanı, genel başkanı olduğu partisinin gurup toplantısında söylüyor.

Erdoğan, “Sevgili milletime seslenmek istiyorum. Gerçekten alışılmadık görülmedik şekilde ürünlerde fiyat farkları varsa bunları belediye zabıtlarına iletin” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da haklı olarak soruyor: Beyefendi öfkeleniyor nasıl zam yaparsınız diye. Sen elektriğe nasıl zam yapıyorsun, doğalgaza nasıl zam yapıyorsun?

Mutfakta yanan yangın neredeyse ülkeyi sarmış ama yangını söndürmesi gereken itfaiye ise hala laf üretiyor. Oysa artık her seçimde La Fonten Masallarıyla uyuttukları seçmenleri bile anladı ki hamaset nutuklarıyla ekonomideki bu krizi önlemek mümkün değil. Baksanıza daha şimdiden devletin resmi rakamlarında bile enflasyon % 50 ye dayandı..

Ana Muhalafet liderinin şu sözlerine; hayır bunların hepsi yalan diyebiliyorlar mı?

“Ekonomik krizin başındayız, daha henüz mutfaklara yansımadı, çiftçiye tam yansımadı, esnafa tam yansımadı. 2001’de bir krizden sonra iktidar oldular, 16 yıldır tek başına yönetiyorlar, istedikleri bütçeyi yapıyorlar… 16 yıl sonra Türkiye yeniden krizle karşı karşıya.

Ekonomik krizin sebepleri ne? Türkiye’nin yönetilmemesi. Türkiye yönetilmiyor, savruluyor.

Türkiye eğer akılcı yönetilseydi, böyle bir ekonomik krizle karşı karşıya kalmazdı. Kim önlerine geldiyse borçlandılar, tefecilere teslim olan bir iktidarla karşı karşıyayız.

Tefecilerin faizi çok yüksek. Öyle bir noktaya geldik ki tefecinin faizini ödemek için de borçlanıyorlar. Geldiğimiz nokta budur. Londra’ya gidiyorlar, Berlin’e gidiyorlar ne için? Yeniden bize borç verin diye, yalvarıyorlar…Her şeyi dolara bağladılar. Bunların döneminde Türk Lirası ikinci sınıf para. Dolarla ihale yapıyorsun, dolarla kiralar belirleniyor, her şey dolarla… TL’ye döneceksen dolarla yaptığın ihaleleri TL’ye çevir, çeviremez.

İğneden ipliğe her şeye yağmur gibi zam geliyor. Beyefendi öfkeleniyor nasıl zam yaparsınız diye. Sen elektriğe nasıl zam yapıyorsun, doğal gaza nasıl zam yapıyorsun?”

Hadi diyelim ki Zabıta esnafa gidip fiyat kontrolü yapabilecek, peki aynı Zabıta, Doğalgaza, Elektriğe yapılan zamlar için kimin yakasına hangi yetkisini kullanarak yapışabilecek?

16 yıldır tek başına iktidar yetkisini kullanarak her istediğini yapan bir güç, zamları önlemek için çareyi Zabıtada görüyorsa “Yandı gülüm keten helva”.

Şimdiye kadar kendi yaptıkları yanlışları Dış Güçlere ve Muhalefete yükleyen kendileri gibi düşünmeyen herkesi vatan hainliğiyle suçlamaktan çekinmeyen bu kafaların, yakında zamları da ekonomideki yaşanılan bu krizi de stokçulara ve zabıtaya havale etmelerini görürsek şaşırmayalım.

Zabıtayı bilmem ama bu sefer işimiz kesin olarak Allaha kaldı…

ENDER YOLDAR