İstanbul’ da ”SURİYE”için 4 lü zirve

Türkiye’nin ev sahipliğindeki Suriye konulu dörtlü zirve, Almanya, Fransa ve Rusya’nın katılımıyla bugün İstanbul’da yapılacak. Saat 15.00’te başlayacak zirveye BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura da katılıyor. Merkel ve Putin ve Macron İstanbul’da. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkel ikili bir görüşme yaptı.

Vahdettin Köşkü’ndeki dörtlü zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ikili görüşmeler için Vahdettin Köşkü’ne geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’a ilk gelen Almanya Başbakanı Merkel’le ikili bir görüşme gerçekleştirdi.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye konulu dörtlü zirveye katılmak üzere özel uçakla İstanbul’a geldi.

Almanya Başbakanı Merkel’i, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve diğer ilgililer karşıladı.
Dörtlü zirve için İstanbul’a gelen isim Almanya Başbakanı Angela Merkel oldu.

PUTİN DE İSTANBUL’DA
Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de İstanbul’a geldi. Putin de zirvenin yapılacağı Vahdettin Köşkü’ne gitti.

İstanbul’daki Suriye Zirvesi için son olarak Fransa Cumhurbaşkanı Emannuel Macron da İstanbul’a geldi. Macron da zirvenin yapılacağı Vahdettin Köşkü’ne gidecek.
İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPILIYOR
Almanya Başbakanı Merkel Vahdettin Köşkü’ne geçerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ikili bir görüşme gerçekleştirdi.
Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenecek Suriye konulu dörtlü zirvede ana gündem, İdlib’deki ateşkesin sağlamlaştırılması ve Suriye krizine siyasi çözüm için ortak çabalar olacak.
ZİRVE SAAT 15’TE BAŞLAYACAK

Vahdettin Köşkü’ndeki dörtlü zirveye, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ev sahipliği yapacak. Dörtlü zirvenin saat 15’te başlaması bekleniyor.

Başta Rus, Alman, Fransız basını olmak üzere yerli ve yabancı birçok basın mensubu zirveyi takip etmek için Vahdettin Köşkü’nde bulunuyor. Zirve dolayısıyla konuk ülkelerin bayrakları Vahdettin Köşkü’nde göndere çekildi.

Sahadaki gelişmeler, Soçi mutabakatının ardından İdlib’deki durum, Astana ve Cenevre platformlarında sürdürülen siyasi çözüm süreci, zirvenin ana gündemini oluşturacak.

Suriye krizine kalıcı çözüm bulunmasına yönelik ortak çabaların uyumlulaştırılmasının hedeflendiği zirvenin sonunda dört ülkenin liderlerinin ortak bir bildiri kabul etmesi bekleniyor.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ve Astana platformunun Cenevre’de oluşturduğu “küçük grup”tan temsilciler, bu zirvede ilk kez bir araya gelecek.

Zirveye, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Mistura da katılacak.