İZMİR MARŞI – GENÇLİĞE HİTABE-ANDIMIZ

İZMİR MARŞI – GENÇLİĞE HİTABE-ANDIMIZ YAHYA AKSOY
Kurtuluş Savaşımız ile Cumhuriyetimizin ruhunu yansıtan,sembolleşmiş, ulusal birlik ve dayanışmaya hizmet eden toplumca benimsenmiş bazı değerleri tartışarak ve sarsarak kime ve neye hizmet edilmekte?
İzmir Marşı’nı lisede okumak isteyen öğrenciye tokat atan öğretmen dönüp aynaya bakmalı ve yüzünün kızardığını görmelidir.Yazıklar olsun. Ulusal manevi değerlerin bilincinde olmayanlar, öğretmelik yapamazlar ve eğitim kurumlarında yönetci olamazlar.
Gençliği Atatürk ruhuyla donatmak ve ulusal sorumlulukların bilincine varmak için ortaya konulmuş “Gençliğe Hitabe ve Andımız” bütün halkımızın ve öncelikle gençlerimizin benliğinde büyük gurur ve kıvanç yaratmakta ve bayraklaşmaktadır.
Ulusal gücümüze heyecan veren marşlarımız ve andlarımız hepimizindir.Kişisel beğenilere ve siyasal çıkarlara alet edilemezler. Hepimiz baş tacı etmeliyiz.
Biirilerine yaranmak için bazı kişilerin ve kurumların hatalarına göz yummak doğru değildir.Bunu önlemek için var olan ulusal bilinç yerinde ve zamanında sesini çıkarmaktadır. Bu sesi duymazdan gelenler ve sembolleşmiş değerleri sarsmak için gayret gösterseler de boşunadır. Ulusal değerler kenilerini korumasını bilirler.
Bir zamanlar Kenan Evren en üst görevde iken, Marmartis’te bir okulun salonunda yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlamasında, öğretmenler korosunun seslendirdiği 10.YIL MARŞI’nda salondakiler heyecanla ve hevesle toptan ayağa kalktılar ve önde oturan o yetkili kalkmadı.Oturduğu yerden “ONUNCU YIL MARŞINDA ayağa kalkılmaz” diye salona seslendi. Hayretler içinde kalan koro ve salondaki dinleyiciler heyecanlarını ve marşı kesmeden okudular. İşte halkımız ve işte bazı yöneticiler.
Cumhuriyete, Atatürk’e ve onların değerlerine,ilkelerine karşı çıkmakla kimlere ve nelere hizmet edileceği düşünülmelidir.
Toplumları maddi yönlerden önce manevi yönden güçlendirmek ve ufkunu yüceltmek gerekir. Halkımızın manevi gücünü, heyecanını ve bilincini yücelten,İstiklâl Marşı,Gençliğe Hitabe, Andımız,İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşı gibi değerleri sarsmaya çalışanları görmek ve anlamak gerekir. Bu değerleri korumak ulusal bir görevdir.
Ufuklara yücelerden sonsuza dek bakanlar başarılı olurlar.Halkımızda bu bilinç vardır.