”Memur mesai saatinde oturmuş oyun oynuyor”

Resmi kurumlarda kahvaltı yapılmasını ve mesai saatlerinde sigara içilmesini yasaklayan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, bilgisayarda oyun oynayan memurları da hedef alarak amacının verimliliği artırmak olduğunu söyledi.

Karaloğlu, resmi kurumlarda mesainin başlamasının ardından kahvaltı yapılmasını ve mesai saatleri içinde sigara içilmesini doğru bulmadığını belirterek, konuyla ilgili gerekli işlemlerin yapılacağını duyurmuştu.

Kamu kurumlarındaki durumdan vatandaşların da rahatsız olduğunu belirten Karaloğlu, kendisine konuyla ilgili fotoğrafların da geldiğini kaydetti: “Esas amacım, ceza vermek değil; kamuda verimliliği artırmak. Uyaracağız, mesailerini millet için harcaması noktasında uyaracağız. Buna rağmen ısrar eden varsa gereğini yapacağız.”

‘Kul hakkıdır’

Vali, resmi kurumlardaki personel sorunlarından bir diğerinin de bilgisayar oyunları olduğunu dile getirip yöneticilerin buna engel olmamasından yakındı: “Eğer bir memur sigara içmiyor, oturuyor, mesaisinin yarısını eğer internette chat’leşerek veya internet oyunları oynayarak geçiriyorsa arkadaşlar; bu kul hakkıdır, milletin hakkıdır, kamu hakkıdır. Buna herkesin dikkat etmesi lazım. Hangi anlayışla bir adam mesaide masa başında bilgisayar üzerinde oyun oynayarak geçirir.”

‘Kahvaltı yapamazsın o saatte’

Mesai saatlerinin tamamının halk için kullanılması gerektiğinin altını çizen Karaloğlu şöyle devam etti: “Mesain 08.30’da başlıyor, mesain hangi dakikada başlıyorsa ondan sonrasını özel ihtiyaçların için kullanamazsın. Kahvaltını yapamazsın o saatte. Mesai dakikan başladığında hala kahvaltıya devam ediyorsan sen milletin zamanını kendin için harcıyorsun demektir. Buna hakkınız yok, hiçbirimizin yok. Ne özel sektördeki arkadaşın var ne kamudaki arkadaşın var.”