Sibel ve Cemalettin SEVİM, seramik ve takı sergisi..

Yaptıkları uluslararası çeşitli projeler, sunumlar, workshop’lar,
sergiler ve organizasyonlarla, Türkiye’yi temsil ediyorlar…

Sibel ve Cemalettin SEVİM, seramik ve takı sergisi..

Medya Sanat Galerisi,çalışmalarını Eskişehir’de sürdüren ödüllü karı-koca sanatçı Prof.Dr. Sibel SEVİM ve Yard.Dr. Cemalettin SEVİM’in, seramik ve takı sergisine ev sahipliği yapıyor. Lisans,yüksek lisans ve doktoralarını Eskişehir’deki Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde tamamlayan SEVİM’ler, seramik alanında yaptıkları uluslararası
çeşitli projeler, sunumlar, workshop’lar,sergiler ve organizasyonlarıyla tanınıp, biliniyor.
Seramik ve takı sergisi,14 Kasım’a kadar açık
Hollanda, İngiltere, Letonya, Tunus, Almanya, İtalya, Küba, İspanya, Lituanya, Avusturya, Kore, Moldova, Estonya,ABD,
Japonya, Çin, Meksika, Avustralya, Hindistan, Taiwan gibi ülkelere çağrılı olarak gidip, seramik ve takı alanında çeşitli çalışmalara katılan,projeler ve sunumlar yaparak sergiler açan her 2 sanatçının,ödülleri de bulunuyor.
20 Ekim’de seramik hayranlarıyla buluşan seramik ve takı sergisi,14 Kasım’a kadar açık kalacak..
Prof.Dr. Sibel SEVİM kimdir?
Seramik atıklarla gerçekleştirdiği “ÇAĞDAŞ SERAMİK PARKI” BEBKA Projesi ile sanat adına Eskişehir’e kamusal alan kazandıran, bu projesi ve yapmış olduğu çalışmalarla ilgili olarak “International Keramiktage, Oldenburg” onur sanatçısı olarak davet edilen Prof.Dr. Sibel SEVİM,12 Kişisel sergi açtı; 110’a yakın karma sergiye katıldı ve hakkında birçok yazılı ve görsel basında haberleri yayınlandı.
Seramik alanında 5 ödülü bulunuyor
Alanı ile ilgili 2 kitabı bulunan SEVİM’in “Seramik: Dekorlar ve Uygulama Teknikleri” isimli kitabı, TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) tarafından Üniversite Ders Kitapları Telif ve Çeviri Eser Ödülüne layık görüldü. Yurtdışı ve yurtiçinde çeşitli resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçının, seramik alanında 5 ödülü bulunuyor.
2007-2013 yıllarında, Anadolu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik Bölüm Başkanlığı, 2011-2017 yıllarında,aynı üniversitede Güzel Sanatlar Enstitü Müdürlüğü görevini yürüten Prof.SEVİM, Uluslararası Seramik Akademisi üyesi…
Yard.Dr. Cemalettin Sevim kimdir?
14 kişisel sergi açan, 110’a yakın ulusal ve uluslararası karma sergiye katılan, seramik sanatı ve sanat yaşamı hakkında, birçok röportajı bulunan Yard.Dr. Cemalettin Sevim’in, seramik alanında 4 ödülü bulunuyor.
Makale ve bildirileri, ulusal ve uluslararası dergilerde ve bildiriler kitabında yer alan, bilimsel araştırma projeleri ve
çalışmalarını sürdüren Dr.SEVİM’in, yurtdışı ve yurtiçinde çeşitli resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunuyor. , Halen Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünde, Doktor Öğretim Üyesi olarak görevine devam eden Yard. Dr.Cemalettin SEVİM, yeni yeni sanatsal projeler üzerinde çalışıyor.(Halim Utlu)