ABD’ den PKK lı 3 terörist başına ödül !

Amerikan Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı 3 üst düzey PKK’lı için ‘adalet için ödül’ programı kapsamında, kendilerinin yer bilgilerini paylaşanlara ödül verileceğini açıkladı. Açıklamada, terörist başı Murat Karayılan’ın başına 5 milyon dolar, Cemil Bayık için 4 milyon dolar, Duran Kalkan için ise 3 milyon dolar ödül verileceği duyuruldu.
DIİŞLERİ:OLUMLU KARŞILIYORUZ
Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü elebaşıları için ABD’nin ödül koymasına ilişkin “Para ödülü koymasını olumlu karşılıyoruz” açıklamasını yaptı.

Aksoy yaptığı açıklamada, “Bu adımın PKK ve uzantılarıyla mücadele bağlamında Irak ve Suriye’de ortaya konulacak somut eylemlerle desteklenmesini bekliyoruz” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı dün akşam PKK’lı Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’ın kimlik ya da yer tespitini mümkün kılacak bilgiler karşılığında para ödülü verileceğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın “Rewards for Justice” programı kapsamında Karayılan için 5 milyon dolara kadar, Bayık için 4 milyon dolara kadar ve Kalkan için 3 milyon dolara kadar ödül verilecek.