“Benim de Haklarım Var! –Empati” Resim Yarışması Takvim Oluyor…

“Benim de Haklarım Var! –Empati” Resim Yarışması Takvim Oluyor…

Dünya Çocuk Hakları günü ve sonrasında ülke genelinde birçok etkinlik düzenleyen Mektebim, “Zorbalığa Hayır” dedi. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Konya, Kayseri, Samsun Trabzon, Lüleburgaz, Tekirdağ, Çanakkale, Afyon, Manisa, Edremit, Antalya, Rize, Diyarbakır, Ağrı ve Cizre kampüsleri arasında düzenlenen “Benim de Haklarım Var! –Empati” konulu resim yarışması ile Dünya Çocuk Hakları Günü için farkındalık oluşturmaya çalışan Mektebim, çocukların kendi haklarıyla ilgili bilinçlenmesi ve kendilerini resim yoluyla ifade etmelerini amaçlıyor.

İlkokul ve Ortaokul kademesinde toplam 200 eserin katıldığı ve 2 elemenin gerçekleştirdiği yarışmada 12 eser seçildi. Diyarbakır’dan Ekin Dağ, İstanbul Bahçelievler’den Ahmet Göktürk Sarıkaya, Tekirdağ’dan Melek İnci İpek, Cizre’den Medine Erzen, Buca’dan Ela Ceylin, Çiğli’den Rengin Küçükçanakçı ve Mert Kaleli, Fatsa’dan Azra Zülal Onan, Avcılar’dan Ece Doğan, Çorlu’dan Melek Bahar Sözen, Samsun’dan Nehir Şengezen, Ümraniye’den Berkay Türe’nin eserleri Mektebim’in 2019 takviminde sergilenecek.

“Zorbalığa Hayır” diyoruz…

“Dünya Çocuk Hakları Günü” etkinlikleri kapsamında 19-23 Kasım tarihleri arasında “Zorbalığa Hayır” programı düzenleyen, öğrencilerin hem psikolojik hem de fiziksel olarak görebilecekleri zararların önüne geçmek, onların kendi yaşamlarında ortaya çıkabilecek zorbalıklar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve bu problemlerle nasıl başa çıkabileceklerini öğretebilmeyi amaçlayan Mektebim, başta Silivri Kampüsü olmak üzere birçok kampüste uzmanların katılımıyla seminerler düzenledi. Rehberli birimi tarafından organize edilen seminer dizisi Türkiye genelindeki tüm kampüslerde gerçekleşti.