Bodrum ve Edirne’ yi SEL aldı

Son yılların en büyük yağışına sahne olan Bodrum ve Edirne ‘yi resmen sel aldı.
Muğla’nın Bodrum ilçesinde kuvvetli sağanak nedeniyle çok sayıda otomobil kullanılamaz hale geldi.
Bodrum ilçesinde etkili olan kuvvetli sağanak sonucunda, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden Gümbet Kavşağı istikametindeki yaklaşık 10 otomobil su birikintisi içinde kaldı. Otomobillerinden çıkan vatandaşlar, sel suları nedeniyle zor anlar yaşadı. Gümbet bölgesindeki çok sayıda iş yerini su bastı. İlçe merkezindeki bazı cadde ve sokaklar da sel suları nedeniyle kapandı.
EDİRNE DE DURUM VAHİM
Edirne’de sele kapılarak kaybolan 73 yaşındaki Veysel Eren’in cansız bedenine ulaşıldı. Sağanak yağışın sabah saatlerine kadar etkili olduğu kentte özel bir hastaneyi su bastı. Bazı okullarda eğitime bir gün ara verildi. Kentte son 24 saat içinde metrekareye 128,7 kilogram yağış düştüğü, bunun da son 65 yılın rekoru olduğu ifade edildi.

BAZI OKULLAR TATİL EDİLDİ

Edirne’de sele neden olan sağanak nedeniyle Valilik kararıyla bazı okullarda eğitime ara verildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, yoğun sağanaktan dolayı ulaşımda ve binalarında sorun yaşanan okullarda eğitime ara verildiği belirtildi. Edirne’de 29 ve 30 Kasım tarihlerinde eğitime ara verilen okullar şunlar:

“Özel Edirne Sınav Temel Lisesi, Özel Edirne Bahçeşehir İlkokulu, Ortaokulu ve Fen Lisesi, Özel Filiz İlkokulu, Ortaokulu ve Anadolu Lisesi, Özel Edirne Safir İlkokulu, Ortaokulu, Anadolu Lisesi, Özel Yaren Anaokulu.”

MAHSUR KALAN 2 KİŞİ KURTARILDI

Edirne’de sağanak yağışta Tayakadın ile Karakasım köyleri arasında sel suları nedeniyle mahsur kalan Yüksel Güven ile Gürkan Özkay, yaklaşık 6 saat sonra kurtarıldı. Yağış nedeniyle tarladaki pancar motorunu kontrol etmeye giden Yüksel Güvendi ile avlanmaya giden Gürkan Özkay, aniden bastıran sel suları nedeniyle mahsur kaldı. Güvendi, bölgede bulunan bir avcı barınağına sığınırken, Özkay ise ağaca tırmandı. Mahsur kalanların cep telefonu ile ulaştıkları köylülerin durumu Valiliğe bildirmesi üzerine bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, saatler süren çalışmanın ardından Yüksel Güvendi ile Gürkan Özkay’ı kurtardı.