”TÜRK AKIMI ” GÜÇ BİRLİĞİ NİŞANESİ

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün ‘Türk Akımı’nın deniz kısmının tamamlanması nedeniyle düzenlenen törende bir araya geldiler.
Erdoğan, “Rusya ile ilişkilerimizi hiçbir zaman diğer ülkelerin dayatmalarına göre belirlemedik” dedi. Putin de projeye bu adı Erdoğan’ın verdiğini açıkladı, Türk Akımı’nın ‘yıkma değil yapma projesi’ olduğuna vurgu yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Akımı doğal gaz boru hattının denizden geçen kısmının tamamlanması nedeniyle İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene İstanbul Kongre Merkezi’nden video konferans yoluyla katıldı.DsXno5VXgAA-Ra6
ALBAYRAK:GÜÇ BİRLİĞİ NİŞANESİ

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, TürkAkım projesi için “Türkiye ile Rusya arasındaki güçlü işbirliğinin nişanesi” ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan deniz bölümü tamamlanan TürkAkım boru hattı ile ilgili bir açıklama geldi.

Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

“2 yıl önce imzasını attığımız TürkAkım projesinde deniz kısmı tamamlandı. Türkiye’yi enerji ticaretinde merkez ülke yapma idealimizin önemli yapı taşlarından olan, Türkiye ile Rusya arasındaki güçlü işbirliğinin nişanesi TürkAkım projesi ülkemize hayırlı uğurlu olsun.”
AKIŞ 2019 UN SONUNDA OLACAK
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, TürkAkım hattından ilk doğalgaz akışının 2019 sonunda olacağını söyledi. Doğu Akdeniz’deki doğalgaz çalışmaları hakkında konuşan Dönmez, “Biz Doğu Akdeniz’de tek taraflı adımların kabul edilmeyeceğini söyledik. Kimsenin kaynağında gözümüz yok” dedi.