Gazeteci Güner Samlı’ nın ardından

GÜNER SAMLI, BİR DUAYEN GAZETECİ BÜYÜĞÜMÜZ DAHA HAKK’A YÜRÜDÜ…

Gazetecilik mesleğine başladığım yıllarda aynı gazetede birlikte çalışmakla büyük onur duyduğum, meslek büyüğüm, ağabeyim, saygıdeğer insan değerli gazeteci GÜNER SAMLI’yı kaybettik.
Tanrının nuru Güner Samlı ağabeyimizin üzerine yağsın, aydınlıklar içinde rahat uyusun, tüm sevenlerine sabırlar dilerim.
Mesleğe başladığım gün ilk öğreti, “Gazeteci olunmaz, gazeteci doğulur.” olmuştu. O gün de, “Güner abi, sen doğdun mu, oldun mu?” diye sormuştum, hiç unutmadım…
Türk Basın Hayatının “Babı-ı Ali” ve “Rüzgârlı Sokak” tarihidir.
İlk Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Cumhuriyet Halk Partisi ve Ulus gazetesi sırt sırtadır. Rüzgarlı Sokak, Ankara Basınının Merkezidir.
Dostlar, her meslekte bazı insanlar vardır herkes tarafından tanınır, bilinir. “ Aaa o’nu tanımaz mıyım ?” derler. Bazı kişiler de vardır ki kimse onları tanımaz, bilmezler, aynen benim gibi… Kimi, reklamını bilir, kimi de işini, kimi meslektaşımızı her gece başbakanlar, bakanlar arar, kimini de haber kaynağı sade vatandaşlar…
“Dün gece tam yatacağım sırada Sayın Cumhurbaşkanı aradı, …. “ demek büyük itibardır da, çok önemli bir haberin pek değeri olmaz bu meslekte…
Rahmetli dostum, ağabeyim Güner Samlı, beni 50-53 sene öncesine götürdü, 1965- 1970 leri anımsattı. Benim gazetecilik mesleğine başladığım 1965 yılında, Ankara Ulus Meydanında, tam Atatürk Heykelinin karşısında, Ankara Han 4. Katta yayın hayatını sürdüren Havadis Gazetesi vardı, daha sonraları isim değiştirerek Tasvir Gazetesi oldu. Basın tarihimize bir bilgi notu düşmek amaçlı ile sizlerle paylaşıyorum. Bu vesile ile bilmeyen meslektaşlarımız da öğrenmiş olurlar, hatırımdan çıkan büyüklerim olmuşsa lütfen beni affetsinler.
Havadis Gazetesi Yazı Ailesi:
İmtiyaz Sahibi Şahin Aymete
Genel Yayın Müdürü Fahir Arsin (Çitçit Fahir)
Yazıişleri Müdürü Tahir Zengingönül (Kel Tahir)
İstihbarat Şefi Feridun Evrensel
Müessese Müdürü Güngör Aymete
Levent Esmer, Müfit Çetin, Güner Samlı, Doğan Demirtaş, Emel Altuğ,
Orhan Gürdil, Güngör Acar, Sinan Atalar, Hıncal Uluç, Atilla Bartınlıoğlu, Bekir Çiftçi, Erdoğan Erentöz, Güngör Soyarı, İlhan Bardakçı, Faruk Erbil,Nalan Seçkin, Ali Çetin Şener, Işın Erşen, Necdet Buluz, Cem Cahit Vural, Salim Taşçı, Nur Gürkan, Turhan Buyurgan, Murat Taşkın, Ender Yoldar, Kemal Tuna (Piç Kemal), Muzaffer Evirgen,
Yazar Kadrosu: Alparslan Türkeş, Cemal Madanoğlu, Gökhan Evliyaoğlu, Orhan Seyfi Orhon, Mükerrem Kamil Su, Kamil Su, Münis Faik Ozansoy, Şeref Gensoy, Şahap Gensoy.
Ulaşım: Fevzi Müstahdem: Ahmet
Bu dünyadan göçenlere Allah’tan rahmet, hayatta kalanlara da sağlık, mutluluk güzel günler diliyorum.
Bir de dileğimi iletiyorum. Bu kadronun içinde yer alan “Banka satan emlakçi” sıfatlı sevgili kardeşim Salim Taşçı dostumun organizasyonu ile bir araya gelip o günleri yad edelim.

”Not bu yazı
IŞIN ERŞEN ‘in Facebook sayfasından alınmıştır.”

5 Yorum