Mansur Yavaş’ ın hedefi :% 52

İYİ Parti’nin de desteğiyle CHP’nin Ankara belediye başkanlığına aday gösterdiği Mansur Yavaş, yüzde 52’yle seçimi kazanacağı iddiasında bulundu.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Mansur Yavaş, seçim sonuçlarıyla ilgili beklentilerini anlatırken şöyle konuştu: “Ankara’da kutuplaşmış bir siyaset var. Ankara için toplumun her kesiminin bir araya gelmesi lazım. Bunu, önceki seçimde daha iyi anlatabilseydik yüzde 50’yi bile aşardık. Seçimde bir güç birliği yapıyoruz. Allah’ın izniyle seçimi kazanacağım. Bunun için en az yüzde 52 oy alacağımı tahmin ediyorum. Seçimi kazanacağımdan da eminim.”

İtiraf: Sandık güvenliğinde başarılı olamadık
Yavaş, 2014’te CHP’den aday olup seçimi tartışlalı bir oy sayımıyla bir puan farkla AKP’li Melih Gökçek’e kaybetmişti. Yavaş seçim güvenliği konusunda da “Şunu itiraf etmeliyim ki, geçen seçimlerde sandık güvenliği konusunda başarılı olamadık. Mükemmel bir organizasyon planlıyoruz. Sistemi dijital ve manuel kontrol edecek bir yazılım hazırlıyoruz. İki saat içinde seçim sonuçlarını öğrenmiş olacağız. Kesinlikle kaçak olmayacak. Sistemin kuruluş ve işleyişiyle ilgili olarak genel başkanımızdan bu konuda yetki de isteyeceğim” diye konuştu.