Yıldırım’dan ilk seçim vaadi !

Aks aralığı uzunluğu nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden her geçişlerinde ceza kesilen araç sürücülerinin cezaları affedildi.

Aks aralığı 3,2 metrenin üstündeki ticari araçların ikinci köprü yerine üçüncü köprüyü kullanması gerekiyor. Ancak yasak kararına dair gerekli bildirim yapılmaması nedeniyle araçlar ikinci köprüden geçmeye devam etti. Bu nedenle de sürücülere binlerce lirayı bulan cezalar kesildi.

Meclis Başkanı Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı 1’inci Bölge Müdürlüğü’nde mağdur olduklarını söyleyen sürücülerle bir araya geldi.

Yıldırım, hangi araçların kamyon sayılacağı hangilerinin kapsam dışında tutulacağına dair bir karışıklık olduğunu ifade etti.
Bunun düzeltilmesi gerektiğini aktaran meclis başkanı, 310 binden fazla sürücünün mağdur olduğunu dile getirdi.

Yıldırım şunları kaydetti: “6001 sayılı Karayolları Kanunu’na geçici bir madde koyarak bu işi kökten çözeceğiz. Bu cezaların yazıldığı günden bu düzenlemenin Meclis’ten geçtiği güne kadar olan tüm cezaları affedilmesi birinci işimiz. Ceza ödemiş olanlar da mart sonuna kadar ödediği cezalar geri ödenecek.”

Yıldırım, sürücülerine açılan davalardan da feragat edileceğini aktardı.

‘Benden duymadığınız hiçbir şeye inanmayın’
Yıldırım, bir gazetecinin istifa edeceği yönündeki sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Benden duymadığınız hiçbir şeye inanmayın. Yalan yanlış haberlere itibar etmemize gerek yok. Bugünlerde kehanette bulunanlar sayısı arttı. Hatta fal baktıranlar bile var.”