MHP, Iğdır ve Kars’a karşılık 8 ilde AKP’yi destekleyecek

CHP ve İYİ Parti’nin adaylık stratejisini değerlendiren AKP ve MHP’nin daha önce açıklanan bazı illeri yeniden gözden geçirme kararı aldığı ve MHP’nin Iğdır ve Kars karşılığında sekiz ilde AKP’yi destekleyeceği ileri sürüldü.

24 Haziran’daki genel seçimlere ‘cumhur ittifakı’ olarak giren AKP ve MHP söz konusu birlikteliği 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde de sürdürme kararı almıştı.

Söz konusu ittifak çerçevesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara, İstanbul ve İzmir’de aday çıkarmayacağını açıklamış, buna karşılık AKP’nin de Adana, Mersin ve Manisa’da MHP adaylarını destekleyeceği ileri sürülmüştü.

Ancak DHA’dan Besti Karalar’ın haberine göre, CHP ve İYİ Parti bazı illerde ‘ortak aday çıkarma’ kararı alınca ‘cumhur ittifakı’ yeniden masaya oturdu ve bazı illeri mercek altına aldı.

Habere göre MHP Iğdır ve Kars’ı da istedi. MHP, son yerel seçimlerde Kars belediyesini kazanmıştı. AKP ise daha önce Iğdır ve Kars belediye başkan adaylarını açıklamıştı.

Ortak aday gösterilmeyecek
Habere göre söz konusu iki ilde MHP’nin adaylarının desteklenmesi konusunda anlaşıldı. Buna karşılık MHP sekiz ilde adayını geri çekecek.

Öte yandan AKP ve MHP aday göstermediği illerde ‘ortak aday’ yerine ‘destekleme’ stratejisi uygulayacak.

İki partinin yeni stratejisine göre, AKP, Adana, Mersin, Manisa’nın yanısıra Osmaniye’de de aday çıkarmayarak MHP’yi destekleyecek. MHP ise Muğla ve Aydın’da da AKP adayları için seçmenlerini sandığa götürecek.