“Minik Eller Beceri Kazanıyor”

İLMEK İLMEK MATEMATİK

“Minik Eller Beceri Kazanıyor”
Çocukların becerilerini geliştirmeye yönelik tasarlanan Montessori yaklaşımıyla akademik ders içeriğinde el ve koordinasyon becerilerini bir araya getiren Mektebim, yeni bir projeye imza attı. Okul öncesi ve ilkokulda öğrencileri örgü ile buluşturan Mektebim, tığ ve şiş kullanmadan çocukların tamamen parmaklarını kullanarak ritmik sayma yapmalarını ve el koordinasyon becerilerini geliştirmelerini sağlıyor.

“Birçok ülke de uygulanıyor”
Reggio Emilia yaklaşımını kullanan Finlandiya, İtalya, Kanada, Polonya ve Amerika gibi birçok ülkede okullarda proje olarak yer alan örgü kursları bu yol ile akademik içerikleri beceriyle buluşturuyor. Çocukların bireysel gelişimine katkı sağlayan, bağımsız hareket edebilme becerisini geliştiren örgü, ritmik sayma ve sağ, sol, alt, üst gibi yönlere devamlı bakmasını gerektirdiğinden okuma hızını da artırıyor. Çocuklarda yaratıcılığı ve kreatif düşünmeyi teşvik eden ve yaş aralığına göre çeşitlendirilen örgü etkinliği ile çocuklar sabretmeyi ve üretmeyi öğreniyor.

Çağımızın Problemi “Odaklanma Zorluğu”
İnce motor becerilerini ve el-göz koordinasyonunu geliştiren örgü ile çağımızın problemlerinden biri olan ve çocuklarda sıkça görülen odaklanma zorluğu da azalıyor. Alize el örgü iplik firmasının Puffy ipliği ile başlattığı “Alize Puffy ile Çocuk Projesi” ortaklığında Mektebim Trabzon, İstanbul Atakent ve Bahçeşehir kampüslerinde hayata geçen projeye 5 yaş
grubu öğrenciler katılıyor. Örgüyle matematiği buluşturan Mektebim, bu yaş grubu için konuları örgüyle anlatıyor. Kare, üçgen, dikdörtgen şeklinin özelliklerini uygulayarak bu şekilleri örgüyle oluşturan, onluk kavramını çalışmak için her satırda on ilmek sayan, toplama, çarpma, ölçme, sağ ve sol kavramlarını attıkları ilmekle hesaplayan öğrenciler matematiği uygulayarak öğreniyorlar. Etkinlik sonunda ortaya çıkan atkı, hırka, kazak ve benzeri ürünler ise ihtiyaç sahibi okullara iletiliyor.