“Sincar’ın yeni bir Kandil olmasına asla müsaade edilmeyecektir”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar “Sincar’ın yeni bir Kandil olmasına asla müsaade edilmeyecektir” dedi.
Akar “ABD tarafından PKK/YPG’nin Münbiç’ten çıkarılacağına dair sözler verilmiş olmasına rağmen, terör örgütünün Münbiç’te çukurlar kazdığı, mevziler hazırladığı tespit edilmiştir. Verilen taahhütlere uyulmadığı, sözler tutulmadığı takdirde, diğer bölgelerde olduğu gibi yeri ve zamanı geldiğinde buradaki teröristler de kazdıkları çukurlara gömülecektir.” ifadelerini de kullandı.
Akar FETÖ operasyonları için ise “FETÖ bağlantılı son personel de Milli Savunma Bakanlığı bünyesinden temizleninceye kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. ” değerlendirmesinde bulundu.
AKAR DAN ÖZEL E YANIT
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a yönelik eleştirileri, TBMM Genel Kurulunda tansiyonu yükseltti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Arkadaşlarını ziyaret etmeyen alçaktır. Hasdal’dan çıkmadım. Arkadaşlarımın hayatını kolaylaştırmak için her türlü riski aldım” dedi. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili de konuşan Bakan Akar, “Saat 20.30 civarında içeri o alçaklar girdiler ve kafamıza tabancayı dayadılar, ‘başımıza geçeceksin’ dediler ve ben bunu reddettim. İçinizde, yatağa yattığınız zaman düşünün, kafanızda tabanca varken hayır diyebilecek kaç kişi var? Denemeden söylemeyin” diye konuştu.
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Özel’e tepki gösterdi. CHP sıralarına doğru yürüyen Cora’yı, AK Parti milletvekilleri araya girerek engelledi. CHP ile AK Parti milletvekilleri arasında tartışmanın sürmesi üzerine TBMM Başkanvekili Mithat Sancar, birleşime ara verdi.