Yaşlı ağaçlar KAR a dayanamadı

KAR DEVİRDİ ÇANKAYA TEMİZLEDİ

Çankaya genelinde yağan yoğun kar yağışı nedeniyle devrilen ağaçlara Çankaya Belediyesi ekiplerince anında müdahale edilerek devrilme sonucu kapanan yollar açıldı, kırılan dalların vatandaşlara tehlike oluşturmasının önüne geçildi.

Yoğun kar yağışı Çankaya’daki ağaçları da etkiledi. Büyükşehir Belediyesi’nden de kısa süre önce Çankaya’nın sorumluluğuna geçen sokaklardaki ve özel mülkiyet alanlarındaki ağaçlar olmak üzere birçok ağaç hasara uğradı. Çankaya Belediyesi gelen ihbarları da değerlendirerek devrilen ağaçlara müdahale etti.

Belediye’nin kurduğu ekipler tarafından kırılarak yollara devrilen dallar ve ağaçlar temizlenerek yollar açıldı. Vatandaşlar için tehlike oluşturan dallar da kesilerek güvenli hale getirildi. Halk sağlığını ve güvenliğini ön planda tutan Çankaya Belediyesi, devrilen ağaçlar ve kırılan dallarla mücadele için 4 ekip kurdu. Toplam 40 kişiden oluşan ekiplere 4 budama platformu ve 4 yükleme kamyonu da eşlik etti. İlçe genelinde 150’nin üzerinde noktada devrilen yüzlerce ağaca ve kırılan dallara müdahale eden ekiplerin çalışmaları özellikle Kavaklıdere, Balgat, Sancak, Cebeci, Maltepe ve Kızılay bölgelerinde yoğunlaştı.