EĞİTİM ŞEHİDİ CEREN DAMAR ŞENEL’İN ADI ÇANKAYA’DA BİR PARKA VERİLDİ

EĞİTİM ŞEHİDİ CEREN DAMAR ŞENEL’İN ADI ÇANKAYA’DA BİR PARKA VERİLDİ

Çankaya Üniversitesi’nde katledilen Ceren Damar Şenel’in adı görev üniversitenin karşısındaki parka verildi. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen konuya ilişkin şunları söyledi:

“İçimizde sonsuz bir acıyla sevgili Ceren Damar Şenel’in adını Çankaya Üniversitesi karşısındaki parka verdik. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği ve ailesinin onayıyla parkımızın açılışını gerçekleştireceğiz.
Zor ve ağır zamanlardan geçiyoruz. Bu zamanlarda hep birlikte dayanışma içinde acıları paylaşarak azaltmayı, sevinçleri çoğaltmayı başarmak durumundayız. Gençlere ve kadınlara yönelik sistemli şiddetin önüne geçmek, bu acıların yaşanmaması için daha fazla duyarlılık oluşturmak ve katledilen insanlarımızın adlarını sonsuza kadar yaşatmak hepimizin temel ve ortak sorumluluğudur. Sevgili Ceren Damar Şenel’in adını bu şiddet ikliminin son bulması umuduyla bir parka veriyoruz. Umuyor ve diliyorum ki bu acılar artık son bulur ve insanlarımızın hayatları çalınmaz.”

4 BİN 245 METREKARE
Çukurambar Öğretmenler Caddesi 1528. Sokak’ta bulunan Park, 4 bin 245 metrekare alana sahip. Parkın, bin 963 metrekare yeşil alanı, 335 metrekarelik çocuk oyun alanı, yürüyüş yolu ve spor alanları bulunuyor.