ÇANKAYA’NIN PARKLARINA ÖDÜL

ÇANKAYA’NIN PARKLARINA ÖDÜL
İSMET İNÖNÜ VE ZAFER PARKLARI “PLANT” ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen: “Çalışmaya ve yeni projeleri birbiri ardına hizmete sunmaya devam edeceğiz çünkü halkımızın mutluluğu bizim için her şeyden değerli”
Çankaya Belediyesinin son dönemde halkın hizmetine sunduğu iki büyük park olan İsmet İnönü ve Zafer Türkiye’nin en prestijli ödülü kabul edilen “Plant Ödülü” ne layık görüldü.
“Kamusal Alan Ödülleri” kategorisinde “Park ve Rekreasyon Alanları Uygulama Ödülünü” Çankaya kazandı.

Çankaya Belediyesinin projeleri Türkiye’nin en prestijli ödülü olarak kabul edilen “Plant Ödülü”ne layık görüldü.
Çankaya’nın son dönemde hayata geçirdiği büyük projeler arasında yer alan İsmet İnönü Parkı ve Zafer Park’ın Plant Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Dergisi tarafından iki yılda bir düzenlenen ve sektörün en prestijli ödülünün verildiği 2017-2018 yarışmasında dereceye girdi. 15-16 Şubat 2019 tarihinde Plant Ödülleri Seçici ve Danışma Kurulu üyelerinin 138 başvuru arasından yaptığı değerlendirmeye göre, İsmet İnönü ve Zafer Park “Kamusal Alan Ödülleri” kategorisinde “Park ve Rekreasyon Alanları Uygulama Ödülü”ne layık görüldü.
Çankaya Belediyesi ödülünü 1 Mart’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek törende alacak.

TAŞDELEN: “HALKIMIZIN MUTLULUĞU BİZİM İÇİN HERŞEYDEN DEĞERLİ”
İki büyük projenin ödüle değer görülmesini memnuniyetle karşıladığını bildiren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen; “Halkımızın isteklerine göre tasarlayıp hayata geçirdiğimiz projelerimizin ödüle değer bulunmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra da çalışmaya ve yeni projeleri birbiri ardına hizmete sunmaya devam edeceğiz çünkü halkımızın mutluluğu bizim için her şeyden değerli” dedi.

130 BİN METREKARE PARK ALANI
Orta meydan, kapalı ve açık bölümleri olan kafeterya, büyük bir süs havuzu, 2 metre genişliğinde doğal dere ile bisiklet ve araç yolları bulunan İsmet İnönü Parkı yalnızca Çankaya’nın değil Ankara’nın da en büyük parklarından birisi olma özelliğini taşıyor.
22 bin metrekare yeşil alanı bulunan İsmet İnönü Parkı, görsel güzelliğiyle şehrin içine doğadan bir parça sunan bin 495 metrekare büyüklüğünde biyolojik göletleri ile de göz dolduruyor.
İsmet İnönü Parkı’nın yanında bulunan Zafer Park ise çocuk oyun alanları, spor sahaları, yürüme yolları, bisiklet yolları ve güvenlik binası bulunan park, 4 girişine konan tagları ve bin 384 metrekarelik biyolojik göleti ile de Çankaya’nın prestij parkları arasında yerini alıyor. Spor olanaklarını da ön plana çıkaran Zafer Park, 2 basketbol sahası, voleybol ve tenis sahası ve koşu yolu ile vatandaşlara geniş spor imkanı sunuyor. Park, 40 bin 500 metrekare yeşil alanı ile de dikkat çekiyor. İsmet İnönü ve Zafer Park Ankara’ya toplamda 130 bin metrekare park alanı kazandırıyor.