“Enflasyon hedeflediğimiz yönde ”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog toplantısı kapsamında Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ile ortak basın toplantısı düzenledi. Soruları da yanıtlayan Bakan “Enflasyonun hedeflediğimiz yönde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Türkiye ile AB’nin ekonomik ilişkileri diyaloğu iş dünyası ve devlet sektörü arasındaki bu önemli görüşmeleri ve tartışmaları yaptıktan sonra, iş birliğinin her boyutunda ve seviyesinde önemli bir katkı oluşturacağını umuyorum.” dedi.

AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantısı Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanı sıra AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, AB’nin Ulaştırmadan Sorumlu Komiseri Violeta Bulc, Avrupa Komisyonu Kabine Başkanı Matej Zakonjsek katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Bakan Berat Albayrak, bu toplantının kendileri için çok anlamlı olduğunu belirterek, bugünlerde ticaret savaşlarıyla ilgili herkesin endişesi olduğunu ve ekonomik iş birliği, serbest ticaret gibi konuların her taraf için sinerji oluşturabileceğini dile getirdi.

Albayrak “Türkiye Avrupa Birliği ticaret hacmi 165 milyar dolara yaklaştı. Son 15 yılda bunun 3-4 katı arttığı resim içerisinde korumacılık politikalarının küresel anlamda içeri kapanık çoğulculuğun yerine serbest ticaretin yerini çok farklı ve tek taraflı politikaların aldığı bir dünyada Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki, ekonomik iş birliğinin ne kadar büyük önem arz ettiğinin altını çizmiş olduk. Bu çerçevede son günlerde gündeme gelen iş dünyası çevrelerinin öncelikli ve acil olarak müzakere edilerek her iki tarafın da menfaatine olan bu sürecin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi hususu dile getirildi.”