2 Defa Türkiye’ ye gelip gitmiş…

Yeni Zelanda’da cami saldırısını gerçekleştiren kişinin geçmişte 2 defa Türkiye’ye gelip gittiği belirlendi.

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde El Nur ve Linwood camilerine cuma namazı sırasında giren kişilerin ateş açması sonucu ilk belirlemelere göre 49 kişi ölmüş, 11’i ağır 39 kişi de yaralanmıştı.

Reuters’ın haberine göre, saldırganın Türkiye bağlantıları araştırılıyor.

TRT World’ün haberine göre saldırgan 17-20 Mart 2016 ile 13 Eylül 2016’da Türkiye’deydi.

Yetkililerin, Tarrant’ın ikinci gelişinde 43 gün kalması nedeniyle olası bir terör ya da suikast operasyonu gerçekleştirmek için burada bulunmuş olabileceği ihtimali üzerinde durduğu bildirildi.
ŞEREFSİZ CANİ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki El Nur ve Linwood camilerine girip etrafa ateş açarak 49 kişiyi öldüren saldırgan Brenton Tarrant hakim karşısına çıktı.

New Zealand Herald’daki habere göre cuma namazı sırasında iki camiyi kana bulayan ve sonrasında polis tarafından yakalanan Tarrant, cezaevlerindeki mahkumlara giydirilen beyaz gömlekle mahkemeye getirildi. Gazeteciler kendisini görüntülerken yüzünde ‘yapmacık bir gülümseme’ beliren Tarrant, beyaz ırkın üstünlüğünü simgeleyen işaret yaptı.

Çıplak ayak ve kelepçeyle hakim karşısına çıkan 28 yaşındaki saldırganın gözaltı süresinin uzatıldığı, 5 Nisan’da yeniden hakim karşısına çıkacağı belirtildi.