MANOLO CARRASCO 12 NİSAN’DA ANKARA’DA!

MANOLO CARRASCO
36. ANKARA ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ KAPSAMINDA
“SOUNDS FROM SPAIN” FLAMENKO GÖSTERİSİ İLE 12 NİSAN’DA ANKARA’DA!

Manolo Carrasco, “Sounds From Spain” Flamenko gösterisiyle Sevda – Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen ve 4-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek 36. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’ne konuk oluyor.

“Real Escuela Andaluza de Arte Ecuestre” ve İspanya’daki terörizmin kurbanlarına adanmış “Anthem Por Ellos”un müzik yazarı Manolo Carrasco, genç yaşına rağmen İspanya’da 33, diğer ülkelerde ise 20 albüm yayınlamış bir piyano dehası.

1974 yılında Cadiz’de dünyaya gelen sanatçı, müzik eğitimine Rafael Prieto ile Cadiz’de bulunan Manuel de Falla Konservatuarı’nda başladı. Sevilla Yüksek Konservatuvarında Ana Guijarro ve Manuel de Diego ile çalışan Carrasco, Barselona’daki Liceo Konservatuvarında ve Madrid’deki Kraliyet Konservatuvarında kompozisyon eğitimleri aldı.

Orkestra şefliği konusunda da kendini geliştiren sanatçı ilk kez 19 yaşındayken “Sueños de Juventud” albümünün kayıtları sırasında Londra Kraliyet Filarmoni Orkestrası’nı yönetti.

5 kıtada binlerce konser veren Carrasco, 2015 yılında, Moskova’daki Kızıl Meydan ve Kremlin Sarayı’nda performans sergileyen ilk İspanyol sanatçı unvanını aldı.

‘Sounds From Spain’ Flamenko gösterisi ile izleyenleri 19. yüzyıldan günümüze uzanan bir yolculuğa çıkaran Manulo Carrasco, dünyaca ünlü besteciler Francisco Tárrega, Enrique Granados, Isaac Albéniz, Manuel de Falla, Luigi Bocherini, Georges Bizet and Antonio Soler’den eserler seslendirerek klasik müziği Flamenko ile harmanlıyor. Hem kulağa hem göze hitap eden gösteri boyunca sanatçıya 6 Flamenko dansçısı ve 7 müzisyen eşlik ediyor.

12 Nisan 2019, Saat 20.00 Ankara, MEB Şura Salonu