Kadıköy de gelenek bozulmadı:1-1

Kadıköy de 20 yıldır süren gelenek yine bozulmadı ve Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi, 1-1 sona erdi. Maçı yöneten Ali Palabıyık verdiği ve vermediği kararlar yüzünden gecenin en çok eleştirilen ismi oldu.
Maçın 42. dakikasında savunma arkasına atılan uzun topa hareketlenen Diagne, Hasan Ali Kaldırım tarafından düşürüldü. Hakem Ali Palabıyık, önce Hasan Ali Kaldırım’a sarı kart verdi. Daha sonra VAR uyarısıyla pozisyonu yeniden inceleyen Ali Palabıyık, kararını değiştirerek sarı-lacivertli oyuncuyu direkt kırmızı kartla oyundan ihraç etti.Böylelikle Fenerbahçe 10 kişi kaldı.
66. dakikada Galatasaray öne geçti. Feghouli’nin sağdan ortasına arka direkte iyi yükselen Onyekuru’nun kafa vuruşunda, top filelerle buluştu: 0-1.
71. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı.

Soldan ceza sahasına giren Dirar’ın yerden ortasında, penaltı noktasında topla buluşan Eljif Elmas’ın düzgün vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1.
Fenerbahçe deplasmanında son galibiyetini 22 Aralık 1999’da 2-1’lik sonuçla alan sarı-kırmızılı takım, aradan geçen 19 yılı aşkın sürede rakibini deplasmanda yenmeyi yine başaramadı.