YSK nın zor sınavı

Türkiye gerçekten çok zor bir dönemden geçiyor.
Ekonomide yaşadığımız zorluklardan,hayat pahalılığından,geçim sıkıntısından ve sürekli yükselen enflasyondan bahsetmiyorum.O zaten başlı başına ayrı bir yazı konusu.
Bizi asıl düşündüren ve büyük endişeye sevk eden Yüksek Seçim Kurulunun İstanbul Belediye seçimlerinin yapılmasının ardından 1 ay gibi uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen; yapılan itirazları değerlendirme gerekçesiyle kesin ve resmi bir sonuca hala varmamış olmalarıdır.
Türkiye de hemen hemen hiç bir seçim sonrasında görülmeyen ve yaşanmayan bu ilginç durumun demokrasimize ve ekonomimize verdiği ve bu gidişle daha da vereceği beklenilen zararlardır.
Bu konuda TBMM de Partisinin Grup toplantısında bir konuşma yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bakın ne endişelerini nasıl dile getirmektedir.
“YSK BİR AN ÖNCE KARARINI AÇIKLAMALI”

YSK hâlâ karar vermedi niçin? 31 Mart’ta sandığa gittik, bugün 30 Nisan. 1 ay geçti aradan. Hukukun üstünlüğünü savunduk, her seferinde uyardık. YSK’da görev yapan yargıçlar Yargıtay ve Danıştay’dan gidiyor. Bunlar sıradan yargıçlar değil, belli bir noktaya gelmiş olan kişiler. O kişiler siyasal baskılara göğüs vermek zorundadırlar. YSK’nın bu süreci bir an önce sonlandırması ve Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul Büyükşehir Başkanı olarak ilan etmesini bekliyoruz.

“HER TÜRLÜ SAYDILAR YİNE EKREM İMAMOĞLU KAZANDI”

Başka bir seçenek yok. 39 ilçede vatandaşlar gidip oy kullandılar. 39 ilçedeki bütün geçersiz oylar yeniden sayıldı. Ekrem İmamoğlu çıktı. Yetmedi, 6 ilçede bütün oylar sayıldı. Ekrem İmamoğlu’nun oyları arttı. 22 ilçede örnekleme yöntemiyle 57 sandığı seçeceğiz ayrıca sayacağız dediler, saydılar. Kim çıktı? Ekrem İmamoğlu. Ne bekliyorsunuz?

“YSK DAHA ÖNCEDEN ALDIĞI KARARLARA UYMAK ZORUNDADIR”

YSK yasalara ve daha önce aldığı kararlara uymak zorundadır. Biz bunu bekliyoruz. Seçimde kaybedenlerin devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasa dışı gerekçeleri reddetmek zorundadır. YSK üzerinde kurulan baskılara boyun eğmemek zorundadır, hukukun üstünlüğünü savunmak zorundadır. Demokrasiye karşı kurulan kumpası bozmak zorundadır. Bir an önce kararı verin ve Türkiye gerçek gündemine dönsün.