AKP:Çaldılar. YSK :Hayır ÇALMA YOK !

Yüksek Seçim Kurulu, iptal edilip yenilenmesine karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin gerekçeli kararını açıkladı.Kararda AKP nin OYLARIMIZ ÇALINDI iddiasının aksine bu konuda herhangi bir görüşe yer verilmemesi dikkati çekti.
YSK’nın gerekçeli kararında özellikle “Sandık kurulu başkanları kanuna aykırı görevlendirildi” ifadesinin altı çizildi. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven ise gerekçeli kararda koyduğu muhalefet şerhinde şu görüşlere yer verdi: Sandık kurulları kesinleştikten sonra bu kuruluşa karşı yapılacak itirazlar seçimin itirazı için tek başına iptal sebebi görülemez. Sandık kurullarının usulsüz oluşması tam kanunsuzluk halini oluşturmaz.
200 sayfa tutan gerekçeli kararın 15 sayfalık bölümünde seçimin neden iptal edildiğine dair vurgular yer aldı. YSK’nın temel dayanağı sandık kurullarında görev alan kamu görevlisi olmayan kişilere atıfta bulunularak “Bu durumun izah edilemediği” ifadesine yer verildi.

250 sayfalık gerekçeli kararda kısa kararda da ifade edildiği üzere bazı sandık kurullarında kamu görevlisi olmayan sandık kurulu üyeleri ve başkanlarının kamu görevlisi olması gerektiği belirtildi. Buna ilişkin ilçe seçim kurullarına gönderilen sorularda gerekli izahı yapacak açıklama gelmediği belirtildi.