Ankara’da Avrupa Birliği Ormanı oluşturuluyor.

9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri devam ediyor…….

Ankara’da Avrupa Birliği Ormanı oluşturuluyor…

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI ve FAO Orta
Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel GUTU,elleriyle fidan dikecek….

Haber:Halim UTLU

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve AB Türkiye Delegasyonu işbirliğiyle, 9 Mayıs Avrupa Günü kutlamaları Avrupa Birliği İletişim Stratejisi (ABİS) kapsamında düzenlenen, “Avrupa Ormanı Fidan Dikimi Töreni”, 12 Mayıs 2019 tarihinde yapılıyor.
Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI, FAO Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel GUTU ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel MUNUERA VINALS, AB Başkanlığı, FAO, AB Türkiye Delegasyonu, bakanlıkların AB ve dış ilişkiler birimleri çalışanları ile Ankara’da bulunan büyükelçilikler, uluslararası kuruluşların temsilcileri ve basın yayın mensuplarının katılacağı fidan dikim töreni, Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde düzenlendi.
KAYMAKCI ve GUTU,elleriyle fidan dikecek
Haydar Aliyev Orman alanında (Uğur Mumcu Mahallesi Ferit Alnar Caddesi No; 66, Batıkent /Yenimahalle/Ankara) saat: 11.00’de başlayacak “Avrupa Ormanı Fidan Dikimi Töreni” etkinliğinde, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI ve FAO Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel GUTU,birer konuşma yapacak.
Son gelişmelerle ilgili, bazı açıklamalarda da bulunacak olan heyet, basın mensuplarının sorularını da cevaplandıracak..Konuşmalardan sonra, fidan dikim işlemine geçilecek.Faruk KAYMAKCI ve FAO Türkiye'nin yeni Temsilcisi Viorel GutuViorel GUTU,elleriyle fidan dikerek ve fidanın ilk suyunu vererek, Avrupa Birliği Ormanının temellerini atmış olacaklar.
Faruk Kaymakcı kimdir?
Faruk Kaymakcı, 21 Mart 1968 tarihinde Tosya’da doğdu.. İlk ve orta öğrenimini Tosya’da tamamladı, sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden 1988 yılında mezun oldu..Devlet bursuyla 1989-1992 yılları arasında Fransa’da Strasburg Üniversitesi’nde AB araştırmaları ve İngiltere’de London School of Economics’te, AB Ekonomi Mastırı yaptı.Ayrıca, 1999-2000 yılı eğitim döneminde, Avrupa Komisyonu bursuyla, College of Europe’ta AB Politikaları Mastırı kazandı.
1994 yılında Dışişleri Bakanlığı’nda göreve başlayan Kaymakcı, merkez görevleri sırasında, Balkanlar, Çok Taraflı Ekonomik Kuruluşlar, Siyaset Planlama ve AB Dairelerinde görev yaptı. 2009-2011 yılları arasında Devlet Bakanı/AB Bakanı ve Başmüzakereci’nin Dışişleri Özel Müşaviri olarak çalıştı. Eylül 2009’dan itibaren bu göreve ek olarak, AB Genel Sekreterliği/Devlet/AB Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı görevini yürüttü.
Bağdat Büyükelçiliği yaptı
Yurtdışında Trablus Büyükelçiliği, NATO Afganistan Kıdemli Sivil Temsilciliği ve üç kez Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği’nde görev alan Kaymakcı, 2011-2013 yılları arasında Türkiye’nin Basra Başkonsolosu, Ekim 2013 – Ocak 2017 tarihleri arasında da, Türkiye Cumhuriyeti Bağdat Büyükelçisi olarak görev yaptı..
Şubat 2017’de AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği görevine getirilen Faruk Kaymakcı, 7 Ağustos 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atandı.Aynı tarihte AB Başkanlığı görevini de üstlenmiş oldu. 2004’te Afganistan’da NATO Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen Büyükelçi Kaymakcı, Avrupa Koleji Yılın Mezunları Ödülüne 2007 yılında önerilen üç Kolej mezunundan biri seçildi. Kaymakcı, ileri seviyede İngilizce ve Fransızca biliyor.