Binali Yıldırım dan ”Oylarım Çalındı” iddiası şaşkınlık yarattı

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın, kendisine “İstanbul’daki seçimler neden iptal oldu?” diye soran gence, “Çok basit. Çünkü çaldılar” diye cevap vermesi,şaşkınlıkla karşılandı.
Olayı hayretle karşılayablar arasında gazeteci Fehmi KORU da var.
Koru bugünkü yazısında :
Fehmi Koru: Hayrettir bu üstenci tavırda Binali Yıldırım başı çekiyor; yoksa seçilmek mi istemiyor? diye soruyor ve şöyle devam ediyor.
”Sonuçta İstanbulluların kentlerini yönetecek belediye başkanını seçecekleri bir seçime gidiliyor; ancak görebildiğim kadarıyla, AK Parti adına yapılan açıklamalar olaya bir genel seçim havası katıyor. Herkes üst perdeden konuşuyor. Farklı sesler susturulmaya, susmayanlar ağır karalamalara muhatap edilmeye çalışılıyor.

Hayrettir, seçime AK Parti adayı olarak katılacak olan Binali Yıldırım bu üstenci tavırda başı çekiyor. [Yoksa seçilmek mi istemiyor Binali Bey?]

Kendisine yöneltilen sorulara makul açıklamalarla cevap vermek yerine, soru soranı sorduğuna pişman edecek bir üslup hakim AK Parti adayının söylemine.

Sadece o da değil. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) bilinenlerle çelişen kararıyla kafası karışmış çoğu AK Parti seçmeni olan kişileri aydınlatması beklenen parti yetkilisi veya bürokrasiden isimler, açıklayıcı olmayı bir tarafa bırakmış, tersleyici bir üslubu benimsemiş görünüyorlar.

“Her şey güzel olacak” sloganını yayanları fişleme uyarısı onlardan çıkıyor. Sloganı paylaşan kişilerin ‘sanatçı’ kimliğini sorgulayan, onları ‘ihanet’ ile suçlayan da yine aynı kimlik sahibi kişiler…

Nasıl olsa kazanılacağı güveni mi iktidar yanlılarını böyle bir tutuma sevk ediyor, yoksa görüntüleri öyle yorumlanmaya müsait olsa bile içten içe sonuçtan emin olmadıkları için tedirginlikleri mi dışa vuruyor?

Durduk yerde bir de gazeteci dövme olayı yaşandı.

Hapiste bulunan gazetecilere beyzbol sopasıyla öldüresiye dövülen bir gazeteci görüntüsü eklendi.”