Sonunda vatandaşın KEFEN PARASINA göz diktiler

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Merkez bankasının ihtiyat akçesine el atmasını hala hükumet tarafından yalanlandığını duymadık. İnsanımızın kefen parasına el atılmaya kalkılıyorsa biz ölmüşüz ağlayanımız yok. Gelen bu verilen açık şeçik yangının büyümeye başladığını ortaya koyuyor.” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Bu ülkede hiçbir yönetim bugüne kadar kendi siyasi ikbali için ekonomiye ve ülkenin gerçek gündemine bu kadar ihanet etmemiştir. Gelen veriler yangının bırakın sönmeye başlamasını giderek büyümeye başladığını ortaya koyuyor.” dedi.

Öztrak, işsizlik rakamlarının açıklandığını ve en dar tanımıyla işsiz sayısının 4 milyon 730 bin kişiye ulaştığını söyledi.Açıklanan resmi rakamları %14.7 fakat gerçek işsizlik oranın %25 olduğu bir gerçektir.

“BÜTÇE AÇIĞI ARTTI”

Bugün bir önemli verinin daha açıklandığını aktaran Faik Öztrak, buna göre de bütçe açığının yüzde 135 artarak ocak-nisan döneminde 54,5 milyar Türk lirası olduğunu bildirdi.

Geçen yıl bütçe açığının 23,5 milyar Türk lirası olduğunu hatırlatan Öztrak, faiz dışı dengedeki durumun daha da vahim olduğunu savundu.

Öztrak,Bu ülkenin en can yakıcı gündeminin ekonomi olduğuna işaret eden Öztrak, “Ama her nedense millet geçim derdine düşmüş ama saray hala seçim derdinde. Bu ülkede hiçbir yönetim bugüne kadar kendi siyasi ikbali için ekonomiye ve ülkenin gerçek gündemine bu kadar ihanet etmemiştir. Gelen veriler yangının bırakın sönmeye başlamasını giderek büyümeye başladığını ortaya koyuyor.” açıklamasını yaptı.

“TREN EZİP GEÇECEK”

Tüm yaşananlara rağmen, “Nisan marttan çok daha iyi olacak, tünelin içinde bize doğru yaklaşan ışığı gördük.” gibi yorumlar yapıldığına işaret eden Faik Öztrak, “Ama bütün bu olan bitenler gösteriyor ki gelen hızlı trenin ışığı ezip geçecek.” dedi.

Öztrak, dövizin ateşini düşürmek için binde 1’lik vergi getirildiğini ancak bununla da bu ateşin sönmeyeceğini anlattı.

Dövizin ateşini ekonomiye duyulan güven eksikliğinin artırdığına değinen Öztrak, insanların tasarruflarını koruyabilmek için dövize kaçtığını savundu.

“Yapılması gereken ülkede Türk lirası istikrarını temin edecek önlemleri bir an önce almak.” diyen Öztrak, buna karşın iktidarın önlem almak yerine bir süredir millet iradesine, demokrasiye darbe üstüne darbe vurmak için yöntemler denediğini iddia etti.