ANKARA KENT KONSEYİNE YENİ YÖNETİM

ANKARA KENT KONSEYİ GENEL KURULU TOPLANDI….

-ANKARA KENT KONSEYİ OLAĞAN GENEL KURULU, ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’IN ÇAĞRISI İLE TOPLANDI

-GENEL KURUL’DA YAPILAN OYLAMA SONUCU 233 DELEGENİN OYUNU ALAN ANKARA TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI HALİL İBRAHİM YILMAZ, ANKARA KENT KONSEYİ’NİN YENİ BAŞKANI OLDU

-GENEL KURUL’DA ÖNEMLİ MESAJLAR VEREN BAŞKAN YAVAŞ:

“BAŞKENT KONSEYİ’NİN PARTİSİ ANKARA’DIR”

“ORTAK DERDİMİZ DE ORTAK AKLIMIZ DA ANKARA OLACAK”

“BAŞKENT KONSEYİ, REKABETE DAYALI, HUSUMETE KAPALIDIR”

-YAPTIĞI TEŞEKKÜR KONUŞMASINDA, ÜRETİM VE İHRACAT ODAKLI EKONOMİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPAN ANKARA KENT KONSEYİ BAŞKANI HALİL İBRAHİM YILMAZ:

“EĞER BU NOKTADA İRADE KOYMAZSAK, MODERN ZAMANLARIN CAMEKÂNLI HAPİSHANELERİNİ, YANİ “PLAZALARI” İŞÇİ KONUTLARI OLARAK İNŞA ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Ankara Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu toplandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın çağrısı ile toplanan genel kurulda başkan ve yeni yönetim belirlendi.

Toplam 264 delegeden 234’ünün katıldığı seçimde Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz oyların 233’ünü alarak Kent Konseyi’nin yeni başkanı oldu.

ORTAK AKIL VURGUSU

Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurula katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi’ni oluşturan Başkent’teki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, üniversiteler, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlara, “Sizler, Ankara için hiçbir beklentiye girmeden bu şehre adanmış hayatlarsınız. Bu bilinçle Ankara’nın hikâyesine atılacak imzalarsınız” sözleriyle seslendi.

Başkan Yavaş, Ankara Kent Konseyi’nin başkentin vicdanı, feraseti ve ortak aklını temsil edeceğini vurgulayarak, “Yönetim anlayışım gereği meşvereti önemsiyorum. Yerel demokrasinin güçlü bir enstrümanı olarak kent konseyinin, istişareyi merkeze alan ortak bir akıl mekanizması işlevi göreceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YAVAŞ’TAN ÖNEMLİ MESAJLAR

Anayasa ve kanunlar çerçevesinde çağın temel problemlerine çözüm üreterek Ankara’yı gelecek nesillere daha güzel biçimde teslim etmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Yavaş, şu önemli mesajları verdi:

“Özellikle altını çiziyorum, burası politik bir topluluk değildir. Ankara Kent Konseyi, Başkent Konseyidir. Başkent Konseyi’nin partisi Ankaradır. Katılımcı ve çoğulcu demokrasi esaslarını işletmemiz gerekmekte. Yerel demokrasinin temel dinamiklerini, doyduğumuz şehrin hikâyesi için işler hale getirmeliyiz. Farklı vilayetlerden gelmeniz bizim zenginliğimiz. Ortak derdimiz de ortak aklımız da Ankara olacak. Başkent Konseyi, rekabete dayalı, husumete kapalıdır.”

ŞEFFAF KONSEY

Ankara Kent Konseyi Başkanı seçildikten sonra yaptığı teşekkür konuşmasında Başkan Yavaş’ın “Şeffaf Belediyecilik” anlayışına değinen Yılmaz, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki şeffaflık ve kucaklayıcılığın Ankara Kent Konseyi özelinde de tebarüz ettiğini görmenin mutluluğu içindeyim. Bizler, tarihi mirasımızı, yürüyüşümüze yoldaş eylemek için bir aradayız; fitneyi fesada yoldaş eylemeyeceğiz. Dedikodunun, bozgunculuğun basit ruhlu insanların eğlencesi olduğunu unutmayacak ve kendi içimizde belirmesine asla fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.

Ankara’nın barındırdığı nitelikli insan gücünü ve sanayi kapasitesini tam verimlilikle kullanılmadığının altını çizen Yılmaz, “Elbette son yıllarda özellikle savunma sanayi alanında güzel gelişmeler oldu. Fakat yeterli değil. Teknoloji ve sanayi açısından burada yeniden kurgulanacak bir silikon vadisi neden olmasın? Savunma sanayi alanında dünyadaki en büyük ilk 100 firmanın 4’ü Ankara’da. Demek ki mümkün olabilir. Tüketim ve ithalat odaklı ekonomiden, üretim ve ihracat odaklı ekonomiye geçiş bir lütuf değil, hayati bir ihtiyaçtır” ifadelerini kullandı.

Ankara Kent Konseyi Genel Kuruluna, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grubu bulunan siyasi parti temsilcileri, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası Başkan Vekili Mete Çağlayan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Kamu kurumları ile STK ve Belediye temsilcileri, Akademisyen ve Muhtarlar yoğun katılım sağladı.

[İleti kısaltıldı] Tüm iletiyi görüntüle
7 Ek