” Ankara’da bisiklet yolu yapılsın ”

Ankaralıların bisikletli ulaşıma kavuşmak için sürdürdüğü kampanyada topladığı imzaları Ankara Büyükşehir Belediyesine ulaştırmak için imza kampanyası başlattı. Her sene Uluslararası düzeyde kutlanan ”Dünya Bisiklet Günü” nedeniyle başlatılan kampanya Başkentlilerden büyük ilgi gördü.
Kampanyada şu görüşlere yer verildi:
”Sadece bu sene hava kirliliği nedeniyle İstanbul’da 5851, Ankara’da 2139 kişi hayatını kaybetti. Ankara’daki toplu taşıma İstanbul’da olduğu kadar iyi olmadığı için Ankaralıların yollarda bisiklet sürmek hakkıdır!

Eskişehir Yolu, Çankaya, Bilkent, Çayyolu, Dikmen, Batıkent, Polatlı gibi yerlerde bisiklet şeridi yapılmalı! Böylece hem karbondioksit salınımımızı azaltma şansımız olacak, hem de kendi sağlığımız için daha fazla egzersiz yapmış olacağız!

Çocuklarımız için harekete geçelim! Çocuklarımız için pedal çevirelim! Bunu daha kolay hale getirelim! Sadece bir bisiklet şeridi ve bisiklet trafik lambası çok şey değiştirebilir! Bunu kültürümüzün bir parçası haline getirelim! Çocuklarımıza zehirli bir şehir bırakmayalım, onlar büyüdüğünde daha temiz bir hava soluma hakkına SAHİPTİR! Onlara bu hakkı verelim.”