BAŞKENTLİ ÇOCUKLAR DAN , “5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ” ETKİNLİĞİ

-BAŞKENTLİ ÇOCUKLAR, “5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ” ETKİNLİĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

-ANKARA ÜNİVERSİTESİ VE BİRÇOK KURUMUN İŞBİRLİĞİ İLE DÜZENLENEN “7. ÇEVRE GÜNLERİ ETKİNLİĞİ”NDE ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TİYATRO KULÜBÜ “YAŞASIN MEDUSA KARDEŞLİĞİ” OYUNUNU SERGİLEDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” nedeniyle çocuklara yönelik düzenlenen etkinliğe katılarak, destek verdi.

Ankara Üniversitesi ile birçok kurumun işbirliğiyle Beşevler Kampüsü’nde gerçekleştirilen “5 Haziran Dünya Çevre Günü” etkinliğinde, ASKİ Tiyatro Kulübü, “Yaşasın Medusa Kardeşliği” oyununu çocuklar için sahneledi.

ÇEVRE BİLİNCİ

Bu yıl 7.’si düzenlenen “7. Çevre Günleri” etkinliği renkli görüntülere de ev sahipliği yaptı.

Birçok okuldan katılımın sağlandığı etkinlikte, çocuklar yılın yorgunluğunu kendileri için hazırlanan birbirinden ilginç ve eğlenceli etkinliklere katılarak çıkardı. Çevre bilincinin önemine vurgu yapılan etkinlikte Başkentli çocuklar hem eğlendi hem de çevre kirliliği ile mücadeleye ilişkin bilgileri öğrenme fırsatı buldu.

ÇOCUKLARA ÖZEL ATÖLYELER

Çocuklara küçük yaşlardan itibaren çevre bilicini aşılamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte; ASKİ Standı başta olmak üzere Gökbilim Okulu, Yaşam Bilimleri, Böcek Şenlik Okulu, Dünyamızı Kim Sarıyor?, Diş Sağlığı Bilgilendirme, Aramızda Matematiği Sevmeyen Var mı? gibi çok sayıda açılan stantta çocuklar keşif ve gözlem yapma imkanı da buldu.

Üniversitelerin tanıtımları ve sportif etkinliklerle devam eden etkinlikte birbirinden ilginç yarışmalar düzenlenirken, Kampçılık ve Çevre Sergisi’ne minikler yoğun ilgi gösterdi.