”BİNALİ YILDIRIM KARDEŞİMİN RAKİBİNE SÖYLÜYORUM”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Sultangazi de yaptığı konuşmada, “‘çaldılar’ ifadesi hukuki değildir ama siyasidir. Biz siyasiler, birileri bir şey çaldıysa ona çaldı deriz. Hukuki nedir? Usulsüzlüktür. Bunun da bir siyasi ifadesi vardır. O da yolsuzluktur. Burada hem yolsuzluk var hem hırsızlık var.” dedi.
“MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ VE AK PARTİ OLARAK, İNŞALLAH BU İŞİ BAŞARACAĞIZ”
Erdoğan, “Türkiye ve Türk milletini, 15 Temmuz’a ve bunca yıldır yaşanan hadiselere rağmen hala tanıyamamış olanlar, demokrasinin, milli iradenin, sandığın gücünü bir kez daha göstereceğine inanıyorum. Pazar gününe kadar kararlı mıyız? Sandıklarda milli iradenin tecellisine hazır mıyız? Öyleyse durmak yok. Cumhur İttifakı olarak, Milliyetçi Hareket Parti ve AK Parti olarak, inşallah bu işi başaracağız.” dedi.
“ORDU VALİMİZE ‘İT’ DİYOR, ONDAN SONRA ‘İT DEMEDİM’ DİYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda 15 Temmuzla alakalı Binali kardeşimin rakibinin o zaman attığı tweetler var. O tweetlerde de nerede olduğu belli. Nerede? FETÖ ile beraber. Ama bunlarda biliyorsunuz yalan çok. Ne diyorlar, ‘Benim onlarla alakam yok’ Hepsi kayıtlarda var. Ordu’da, Ordu Valimize ‘it’ diyor, ondan sonra ‘İt demedim’ diyor. ‘Basit dedim.’ diyor, ‘Basitleşme dedim’ diyor. Kayıtlarda hepsi var. Dürüst ol, dürüst. Siyasete dürüstlük yakışır. Başındaki adam gibi yalan değil. Al birini vur öbürüne. Biz İstanbul’umuzu bu yalancılara teslim edemeyiz. Öyleyse kapı kapı dolaşacağız. Telefonlarımız susmayacak. Tamam. Buna hazır mıyız?” diye konuştu.
“SEÇİMDEN SONRA DA BUNUN HESABINI VERECEKSİN, DUR BAKALIM, BİTMEDİ İŞ”
Erdoğan, “Geçen akşam televizyon programında bunu da inkar ediyor, ‘böyle bir şey yok’ diyor. Niye? Yalan bunların genlerine işlemiş, genlerine. ‘Ben Ordu Valisine it demedim, basitleşme dedim…’ Bütün görsel ve yazılı medyada var, dedin. Seçimden sonra da bunun hesabını vereceksin, dur bakalım, bitmedi iş.” dedi.

“BENİM POLİSİME, POLİSLERİME DE YANINDAKİ AVANESİ ‘ŞEREFSİZLER’ DEDİ”
Erdoğan, “Benim polisime, polislerime de yanındaki avanesi ‘şerefsizler’ dedi. Onlar da kayıtlarda var. Bunların hesabını vereceksiniz. Biz ne valimize ‘it’ dedirtiriz ne de polisimize ‘şerefsizler’ dedirtiriz. Utanmıyor musun? Yanında koruma olarak bu milletin polisini alıyorsun, ondan sonra da polisime ‘şerefsizler’ diyorsun. Bunların hesabını soracağız. Herkes yerini de bilecek, haddini de bilecek.” diye konuştu.