İmamoğlu’ndan TRT ye süper GOL

‘Millet ittifakı’nın CHP’li İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, ilk kez çağırıldığı TRT’de TRT yönetiminin yayın politikasını eleştirmekten geri durmadı.

İmamoğlu’nun sözleri şöyle:

“Sizin ekranlarınız bizim Karadeniz gezimizi saniyelerle gösterdi ya da göstermedi. Saniyelerle… Çıkarın bakalım… Adil olduğunuza inanıyor musunuz TRT’de? Mesela sayın (Binali) Yıldırım’ın 31 Mart öncesi dahil TRT ekranlarında kaç defa konuştuğunu hatırlıyor musunuz? Ben sayısını bile unuttum.

İlk defa beni çağırdınız. Nasıl adalet bu?

Ben İstanbul’un en iddialı adayıydım ve seçimi kazandım. En iddialı adayıydım. Beni niye davet etmediniz?

Bu arada bir şey söyleyeyim: Burası benim ha! Burası 82 milyon insanın. Sizin görevinizi ben anlamam, bilmem. Buradaki emekçi dostlarımın hepsine hakkımı helal ediyorum. Ama buranın idari anlayışını ben anlamam. Ama burası benim. 82 milyonun. 82 milyondan biriyim bana… Sakın bana adil olduğunuzu…

Beni niye çıkarmadınız? Talimat mı öyleydi?..

Hiç eleştirmedim, umursamadım bile. Vicdanınıza havale ediyorum.”
DEMİRTAŞ IN DESTEĞİ
Ekrem İmamoğlu, TRT Haber’de katıldığı programda kendisine sorulan soru üzerine Selahattin Demirtaş hakkında açıklamalarda bulundu.

“Selahattin Demirtaş’ın açıklaması için ne düşünüyorsunuz?
“Sn. Demirtaş’ın açıklamalarını okudum, içeriği çok güzel. Kardeşlikten, barıştan, huzurdan bahsediyor. Açıklamalarının sonunda verdiği destek de güzel. Kimin için veriyor? HDP’liler için.

Esas önemli olan ne biliyor musunuz? HDP’li seçmenlere ‘terörist dendi, sorguladınız mı bunu? Saadet Partililere hain dendi, Millet İttifakı’na oy verenlere zillet dendi.

Hiç sorguladınız mı bunu? Sn. Demirtaş’ın yargılaması devam ediyor. Yargılaması devam eden şahsa yönelik benden yorum istemeniz… Sn. Yıldırım bugün şikayet ediyor HDP’den. HDP kim terörist mi?