Didier’den Burak Yılmaz’ a müthiş övgü…

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, A Milli Takımımız’a kaybettikleri 2-0’lık mücadele sonrası basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.Fransız teknik adam, “Türkiye neredeyse her şeyi doğru şekilde yaptı. Türkiye’den sağlam bir tokat yedik” ifadelerini kullandı.
Didier Deschamps’ın millilerimizin kaptanı Burak Yılmazı öven ve maçın gerçek kahramano ilan ettiği sözler dikkatlerden kaçmadı.
“BURAK YILMAZ ÇOK ÖNEMLİYDİ”

Türkiye’den en çok kimi beğendiği sorulan Deschamps, “Türkiye gerçekten takım halinde çok iyi bir performans ortaya koydu. Burada bir oyuncu çok önemliydi, o da Burak Yılmaz. Oyunun kurulması ve etrafındaki oyuncuların oyuna katılması anlamında çok önemli bir performans ortaya koydu.” cevabını verdi .
Didier maç sonu düzenlenen Basın toplantısında şunları söyledi:
Türkiye gerçekten bu akşam ortaya koyduğu bir maçla 3 puanı hak etti. Agresif değildik, teknik anlamda yetersizdik. Türkiye ciddi bir kalite koyarak maçı kazandı, onları gerçekten tebrik ediyorum. Bizim için ise birçok problem var. Bu oyunla, başka bir sonuç beklemek mümkün değildi. Bu akşam bu sonuçla, bu sayfayı kapattık.

Taraftarın böyle olacağını, maçtan önce de biliyorduk. Sahaya çıkıp oynayanlar oyuncular, taraftarlar değil. Bunu konuşmaya gerek yok çünkü böyle onlarca bahane sıralayabilirim. Bunların hiçbiri bizim için bahane teşkil edemez.

Her maçın kendi gerçekleri ve senaryosu vardı. Türkiye birçok şeyi, neredeyse her şeyi doğru bir şekilde yaptı. İyi hücum ve savunma yaptık mı, pek değil. Fransa’nın gol atmadan maçı tamamlaması nadiren rastlanan bir durumdur. Ama şans açısından çok yetersizdik.

Şans yaratamadık, maç sonunda bir tek Coman’ın tartışmalı penaltı pozisyonu var. Türkiye çok iyi savunma yaptı.

Belirli bir oyuncu ya da pozisyon üzerinden problemi konuşmak çok sağlıklı değil. Türkiye çok agresif oynadı, ortaya koydukları oyuna ve dinamizme karşılık veremedik. Belirli bir bölüme bunu yıkmak doğru olmaz. Değişikliklerden de beklediğimizi bulamadık.