İdlib’ de bir Askerimiz daha ŞEHİT oldu

Suriye’nin İdlib bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Rusya ile anlaşma çerçevesinde birlik konuşlandırdığı 10 numaralı ateşkes gözlem noktası yakınlarına, Suriye hükümet güçlerince iki kez saldırı düzenlendi. Saldırıda bir asker hayatını kaybetti, üç asker de yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklamada, şöyle denildi: “Suriye rejim güçlerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde kontrol ettiği bölgeden, 10 numaralı Gözlem Noktamıza bugün kasıtlı olduğu değerlendirilen top/havan atışları ile saldırılar gerçekleştirilmiştir. Yapılan saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılarımızın tahliye işlemi tamamlanmış ve tedavilerine başlanmıştır.

Saldırıyla ilgili olarak Rusya’nın Ankara Ataşesi, Genelkurmay Başkanlığına çağırılarak Rusya nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuş; saldırıların en ağır şekilde cezalandırılacağı iletilmiştir. Durum yakından takip edilmektedir.”

TSK: Ateşle karşılık verildi
Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından, daha sonra Suriye güçlerine ait mevzilerin, saldırıya karşılık olarak ‘ateş altına alındığı’ bilgisi paylaşıldı.