Sınav heyecanı bitti, sıra sonuçlarda

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından (ÖSYM) yapılan yazılı açıklamada, Yükseköğretim Kurumları Sınavı Oturumları Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları’nın ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlandığı kaydedildi. Bu gelişmenin ardından, aylardır sınava çalışarak YKS kapsamındaki, TYT, AYT ve YDT’ye katılan öğrenciler, YKS cevap anahtarları ve soru kitapçıklarını sorgulamaya başladı. İşte, 2019 YKS soruları ve cevap anahtarı…
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) cevap kitapçıkları, adayların erişimine açıldı. Üniversiteli adayları, YKS kapsamında girdikleri TYT, AYT ve YDT sınavlarına ait soruların cevap anahtarını görüntüleyebilecek.
GEÇ KALANLAR ,GÖZ YAŞLARINA BOĞULANLAR, BAYILANLAR ….
Sınava erken gelenlerin yanı sıra geç kalanlar da vardı. Saat 10.00’a doğru sınavın yapılacağı okula gelen öğrenciler koşarak sınav salonuna gitti. Kimlik kartı yerine ehliyetle gelen bir öğrenci ise sınava alınmadı.
Trabzon’da polis, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumuna kimliğinde fotoğrafı bulunmaması nedeniyle alınamayacağını öğrendiği öğrenciye, sunduğu destekle rahat bir nefes aldırttı .
Alınan bilgiye göre, YKS’ye girmek için Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makine Mühendisliği Bölümüne gelen Melek Sofu (18), nüfus cüzdanında fotoğrafının olmaması nedeniyle sınava alınamayacağını, yeni bir kimlik çıkarması gerektiğini öğrendi.Polis ekipleri bu durum karşsında öğrenciye destek verek sorunu çözdü.