Akşener’den MHP ye çağrı:“Terörle aranıza mesafe koyun”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup konuşmasında MHP’li yöneticilere seslenerek, “Terörle aranıza mesafe koyun” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın seçim öncesi gönderdiği mektupla sandığa gitmeyin çağrısını “Teröristbaşı HDP’nin istismarına müdahale etmek için çağrı yaptı” diye yorumlamıştı.

Daha sonra, kırmızı bültenle aranırken TRT Kürdi’de röportajına yer verilen Osman Öcalan’ın araştırılması için verilen araştırma önergesi MHP ve AKP oylarıyla reddedilmişti.

‘Terörle aranıza mesafe koyun’

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri, “74 yiğidimizin katili bir teröristin araştırılmasını istedik. AKP, MHP ve HDP’nin oylarıyla reddedildi. Sonra Washington Post bir teröristin yazısını yayınladı hemen AKP’den tepki geldi. TRT ile Washington Post’u aynı rezalete alet edenlere yazıklar olsun. Teröristbaşı ile mektup arkadaşı olanların HDP ile birlikte bize saldırmaları çok doğal. Mektup arkadaşlığı ile başlayan sürece bakar mısınız? MHP’li yöneticilere sesleniyorum, terörle aranıza mesafe koyun” dedi.