”Ankara’ yı artık el ele yöneteceğiz”

AKADEMİSYENLERDEN BAŞKAN YAVAŞ’A ZİYARET…

-ANKARA İÇİN BÜYÜKŞEHİR VE AKADEMİSYENLER EL ELE VERECEK

-BAŞKENT’TEKİ 9 ÜNİVERSİTENİN, MİMARLIK, İÇ MİMARLIK, ŞEHİR BÖLGE PLANLAMA, KENTSEL TASARIM VE PEYZAJ BÖLÜMLERİNDE GÖREVLİ ADEMİSYENLER, ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’A “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETİNDE BULUNDU

-KENT YÖNETİMİNDE ORTAK AKIL VURGUSU YAPARAK, “KENTİ BİRLİKTE YÖNETELİM” ÇAĞRISI YAPAN BAŞKAN YAVAŞ:

“ÇILGIN PROJELERİMİZ OLMAYACAK”

“DEĞERLİ BİLİM İNSANLARI VE MESLEK ODALARI İLE İŞBİRLİĞİ YAPARAK ANKARAMIZI YÖNETECEĞİZ”

“BEN KENDİMİ SİZLERİN MEMURU OLARAK GÖRÜYORUM”

“TURİZMDEN KADIN VE ÇOCUK HAKLARINA, HAYVAN HAKLARINDAN TARİHİ, KÜLTÜREL VE KENTSEL TASARIMLARA KADAR HER KONUDA İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIMIZ GÖNÜLLÜ GRUPLAR OLUŞTURALIM”

-BAŞKAN YAVAŞ’IN ÇAĞRISINA TEŞEKKÜR EDEN AKADEMİSYENLER, PROJELERE DESTEK VERECEKLERİNİ SÖYLEDİLER

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a, hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor.
Başkent’te bulunan 9 üniversitenin Mimarlık, İç Mimarlık, Şehir Bölge Planlama, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Bölümlerinde görevli akademisyenler Başkan Yavaş’ı makamında ziyaret etti.

BAŞKENT İÇİN EL ELE
Başkent Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuray Bayraktar’ın başkanlığında bir araya gelen ODTÜ, Gazi, Başkent, Bilkent, Atılım, Çankaya, Hacettepe, TEDÜ ve TOBB Üniversitelerinde görevli 32 akademisyen ile görüşen Başkan Yavaş, akademisyenlere kent yönetiminde “birlikte çalışalım” çağrısı yaptı.
Akademisyenler; Belediye’nin tarihi, kültürel, mimari ve kentsel tasarımlarla ilgili yapacağı tüm çalışmalarda gönüllü olarak çalışmak ve destek vermek istediklerini söylediler.

ORTAK ÇALIŞMA GRUPLARI KURULACAK
25 yıldır Ankara’daki hiçbir sürece dahil edilmediklerini ifade eden akademisyenlerle görüş alışverişinde bulunan Başkan Yavaş, akademisyenlerin uyarılarını ve eleştirilerini dikkate alacaklarını söyledi.
Ankara’nın 25 yıldır bilime, üniversitelere sırtını dönerek yönetildiğinin altını çizen Başkan Yavaş, şöyle konuştu:
“Uzun süre belediye başkanlığı yapınca ikazlar ve uyarılar dikkate alınmadı. Bilimin ve meslek odalarının üzerinde bir tecrübe ve bilgiye sahip olunduğu iddiasıyla yönetildi Ankara. Biz siz değerli bilim insanları ve meslek odalarıyla işbirliğiyle yöneteceğiz.”
Katılımcı ve çağdaş bir yönetim anlayışıyla belediyeyi yöneteceklerini belirten Başkan Yavaş, “Önerileriniz arasında hemen uygulanabilecek olanları üniversiteler, meslek odaları ve belediye ile birlikte gönüllü bir grup oluşturarak yerine getirelim. Bu konuyla ilgilenen kimler varsa bunları bir araya getirelim. Kısa sürede bir proje grubu oluşturalım. Ben kendimi sizlerin memuru olarak görüyorum. Turizmden kadın ve çocuk haklarına, hayvan haklarından kentsel tasarımlara kadar her konuda işbirliği yapmaya hazırız” değerlendirmesinde bulundu.
Bir şehri tek başına belediye başkanının yönetmesini doğru bulmadığını da ifade eden Başkan Yavaş, işbirliği çağrısı yaparak, ortak akılla kenti yönetmek istediklerine dikkat çekti ve “Çağdaş kentlerde aranan nedir? Bunlar, ‘Çılgın projeler filan değildir. Bizim çılgın projelerle işimiz yok” dedi.

“AKADEMİSYENLER OLARAK SÖYLEYECEK ÇOK ŞEYİMİZ VAR”
Ankara için hazırladıkları projeleri, önerileri ve kaygılarını Başkan Yavaş’a tek tek anlatan akademisyenler ise düşüncelerini şu sözlerle dile getirdiler:
“Ankara için yazıp, çizip, düşünüp, araştırmalar yapmamıza karşın kentsel karar alma süreçlerinde yer almadık. O nedenle söyleyeceğimiz çok şey var. Sadece akademisyen olarak değil, kentliler ve bireyler olarak da yoktuk. O nedenle bugünkü heyecanlı söz alışları çok önemsiyor ve kıymetli buluyoruz. Bu 25 yıllık birikimin sonucudur. Ne yapmamız gerekiyorsa çalışmak için çok gönüllüyüz. Sizin yanınızdayız. Bundan sonraki süreçlerde de bize ödev verin. Biz bu kenti çok seviyoruz. Sizin kadar seviyoruz. Sizin gibi seviyoruz. Bütün çalışmalarınızda yanınızda olmak istiyoruz.”