Belarus’ lu Diplomatı yaralayıp İNTİHAR etti

Ankara’da, emekli albay Mehmet Fevzi Bayram, komşusu Belarus Büyükelçiliği İdari İşler Müsteşarı Alexander Poganshev’u, tabanca ile ağır yaraladıktan sonra, aynı silahla yaşamına son verdi. Ankara Valisi Vasip Şahin, “İlk etapta yapılan incelemelerdeki tespitlere ve tahminlere göre olayın siyasi bir boyutu yok” dedi.

Olay, saat 20.00 sıralarında Çankaya ilçesi Yıldızevler Mahallesi’nde emekli albay ve diplomatın oturduğu apartmanda meydana geldi. Emekli albay Bayram, iddiaya göre apartmanda karşılaştığı Poganshev ile tartıştı. Bayram, daha sonra tabanca ile Poganshev’e iki el ateş etti. Poganshev, ağır yaralandı. Komşuların haber vermesiyle gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, ilk müdahalesini olay yerinde yaptığı Belaruslu diplomatı, ambulansla Güven Hastanesi’ne kaldırdı. Ağır yaralanan diplomat, ameliyata alındı.

‘Kızkardeşini taciz etti’ iddiası

Olayın ardından apartmanda kızkardeşi ile oturduğu evine giden emekli albay Bayram ise polis ekipleri geldiği sırada aynı silahla kendini vurarak yaşamına son verdi. Polis, olay yerinde geniş güvenlik önlemi alarak inceleme yaptı. Bayram’ın kızkardeşinin de Belarus Büyükelçiliği’nde çalıştığı öğrenildi. Bayram’ın, kızkardeşine tacizde bulunduğunu öne sürerek Belaruslu diplomata saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edildi.