İmamoğlu’ndan bürokratlara SUÇ DUYURUSU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, iştirak şirketlerinden istifa etmeyen AKP dönemi eski İBB bürokratlarının görevlerini bırakmaması halinde suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Gazetecilerin iştiraklerdeki yöneticilerin istifa süreçlerinde yaşanan sorunlarla ilgili sorularını yanıtlayan İmamoğlu şunları söyledi: ”Ağustos’un 23, 25, 28’ine genel kurul kararı alma çabası. Nedir bu? 40-45 gün daha orada duracaksınız? Niçin? Kendi şirketin değil. Ben sizden şahsıma devralmıyorum. O bakımdan orada artık kimin durduğunun bir önemi yok. Suç duyurusunda bulunacağım. Hakkımdır, değildir. Suç duyurusunda bulunacağım. Tarihe not düşeceğim. Afişe edeceğim, millete anlatacağım. Ben çünkü öyle söz verdim insanlara.”

İmamoğlu, “Eski Genel Sekreter Hayri Baraçlı, istifasıyla yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliğinin otomatik olarak düştüğünü söyledi. Genel sekreter yardımcılarının da Cuma günü genel kurul süreçleriyle ilgili bütün işlemleri tamamlayıp, istifa ettiklerini belirtti. Bu açıklamalar hakkında neler söyleyeceksiniz” şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi: ”Niçin Cuma? Benim konuşmamı mı beklediler? Biz mazbatayı alalı neredeyse bir aya yaklaşıyoruz. Niçin Cuma? Kimse milletin aklıyla oynamasın. Bizim burada aradığımız, ahlak ve iyi niyet.”

’45 günlük süreyi kullanıyorlar’
Bir an önce genel kurulların yapılmasına ilişkin tebligat yolladıklarını söyleyen İmamoğlu, İBB’nin bütçesinin üçte ikisinin iştiraklerde olduğunu anımsatarak şöyle devam etti: “Bu millet bize hesap soracak. Paramız nasıl kullanılıyor? Gerçekten İstanbul lehine mi kullanılıyor? İkincisi biz, kim istifa etti etmedi, oradan bilgi alamıyoruz. Dolayısıyla siz, tamamen iyi niyetli olmayan bir davranışla, size şirketlerin kuruluş yönetmeliğinin verdiği yetkiyle, 45 günlük sürenin tamamını kullanıyorsunuz. Neredeyse ağustosun sonuna doğru genel kurul kararları alıyorsunuz. Niçin? Bir hafta 10 gün sonraya alın. Yazıktır, günahtır. Neyi kaçırıyorsunuz? Orada nasıl bir sistem yönetiyorsunuz?”